dinsdag 9 juni 2015

boos weer schoonmaak

Is er  een relatie tussen het weer en menselijk gedrag?
In het jaar 1953 bij de grote watersnood werd nog gepredikt op de kansel dat de watersnood een gevolg was van de zondige mens. Een denken dat in vele natuurvolkeren nog leeft, dat de grote Natuur reageert op het doen en laten van de mens.
Nadine vertelde me dat hier in Beieren de uitspraak geldt als je boos op iemand bent, wordt wel gezegd: de bliksem zal je treffen.  Weermagie is zo oud als de mensheid en afweertekens en zelfs kerkklokken moesten bliksem weren.
 Laatst was er in de vroege morgen een heftige onweersbui die lokaal insloeg  en de stroom tijdelijk uitviel. De inslag was heel dichtbij ons huis.  N. droomde van een kennis wiens woede  gericht was op iemand die op de boerderij werkte. Ze had sterk het gevoel dat de bliksem het ontlaadde.
Bij navraag van m’n adviseur  dat er wel degelijk een relatie is tussen bliksem en boosheid. Onze emotionele ontlading dan wel fysieke confrontatie  komt in een ander energiesfeer bijvoorbeeld de boven sfeer, waarop wordt gereageerd. Net als wij mensen onderling reageren op menselijke fenomenen.  Onweer is de reactie en dat ontlaadt deels ook het menselijke spanningsveld. Na het onweer is het opgefrist; ruikt het naar ozon en en is de lucht schoon bevochtigd en de plantenwereld gevoed.  M’n raadgever vertelt me dat als hij op reis is, net voor zijn komst het heeft geonweerd en de te bezoeken  belaste plekken zijn gereinigd.

In de subtiliteit is het in de Germaanse traditie de reus Thor met zijn bliksemhamer die de hamer werpt naar de onreine plek, of onwerkbare geest.
Deze planeet is een interactief gebeuren dat ook gekoppeld is aan ons emotioneel gedrag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten