zaterdag 4 juni 2016

Menselijk handelen zorgt voor verstoorde sferen in een idyllisch dal



In een klein dalletje in het hoge Fichtelgebirge  in Grunlasmuehle ligt een einzelhof bestaande uit een verbouwde watermolen met zijhuis.  De eigenaar ervaart er donkere zuigende velden en gaten. 
Bij onderzoek bleek daar een demonisch veld te zijn ontstaan  zo rond 1850.  De toenmalige bewoner had niet zo’n beste uitstraling en heeft na de oorlog in een andere incarnatie als generaal nog eens de negatieve dienst  uit gemaakt.

De huidige bewoner woont er met nu zijn vrouw en was ook al een oude bewoner van de eind 14e eeuw gebouwde koren watermolen.  Hij woonde hier  in de 16e eeuw en koos nu de plek weer niets wetend van het demonische veld dat later was ontstaan.  Onder de aarde zat ook nog een vloek van de grote natuur tegen het negatieve gedrag van de  bewoners.  Dit veld was weer te herstellen daar het van natuur geen slechte plek was.
De huidige bewoner meldde vervolgens dat even verder op zijn veld hij een slagveld energie waarnam. Warempel; een Keltische stam heeft tegen een Germaanse stam gestreden en de slag verloren zo 1500 BC. De bewoner was het toenmalige Keltische stamhoofd van een 20 -30 personen tellende stam.  De bergrivier was de stamgrens en de dolende zielen bleven hier hangen. Vooral zijn toenmalige vrouw en kind wilden moeilijk doorreizen.  Nu kon de hele stam weer verder reizen en de plek zijn verleden loslaten.
En in de sferen is het weer rustig.
Overigens idyllische plekken in een dal bij een wilde rivier zijn niet de meest aan te bevelen woonplekken. Het ruwe sfeergebied kon alleen een molenaar doorstaan.
Overigens ligt stroomopwaarts een menselijk uitgeslepen steen in der Regnitz dat de functie had om daar de riviergod te eren. Mensen maakten er later een ander verhaal van dat het een goudwassteen was. Ala.

Het verleden blijft actief tot het herstelt is, neutraal
We wonen in of bij ons eigen verleden.
Plek, verleden (tijd) verbindt
Tot het ontbonden wordt

Zelfs verschijnselen bij anderen
Vinden deels hun oorzaak in jouw en mij.
Elke gebeurtenis om ons
Heeft een equivalent in jouw en mij
Er is niets waarvan je kunt zeggen; daar heb ik niets mee te maken..
En het is ook een spiegel van boven hier beneden
Zo reizen we door en met de eigen spiegel heen…..
en de agenda maak je zelf of heb je gemaakt



Geen opmerkingen:

Een reactie posten