zondag 5 juni 2016

Terugblik en stand van zaken t/m  mei op de Naturbegegnungshof en Kulturbaustelle Schirnding in het Fichtelgebirge
 Veel hemelwater
kleine vooruitgangen
en veel plannen
in beweeglijke tijden

Hartoperatie Josephiene


Onze jongste nog geen tweejarige dochter Josephiene wordt  a.s. dinsdagmorgen  7 juni geopereerd. Na de geboorte is haar hartkamer wand niet gesloten zodat daar een opening in is. We hopen op een goede operatie in de Uni kliniek in Erlangen. Met dank voor de vele ondersteuning van deskundige vrienden om dit proces tot nu toete begeleiden.
En u kunt a.s. dinsdagmorgen  een kaarsje voor haar ingrijpende open hart operatie aansteken!
 21 jaar gaialogie
Dit jaar is het 21 jaar geleden dat ik mede startte de eerste Gaialogie opleiding op 18 maart 1995. In die 21 jaar is veel kennis, inzicht opgebouwd over de ons omringende omgeving en de wederzijdse interactie met de levende wezens. De opleiding is nog steeds levend met de maandelijks dag ervaringstochten in het land. Deze zomer organiseer ik hier in het Fichtelgebirge een thema week over de dynamiek van levende draken in het Fichtelgebirge; 3 t/m 11 september. Voor meer informatieve over gaialogie en haar activiteiten neem contact met me op.

Werkzaamheden
De slaapzolder is inmiddels betrokken en de familie kan daar in privacy verblijven. Het ziet er heel mooi uit.
Deze zomer  kunnen de nieuwe vensterluiken worden geplaats en krijgt de hoofdtoegang een  herstel van deur en monumentale granieten trap.
Een overzicht van de werkzaamheden
 - het  verder lemen van de wanden in de stiltekamer,  het gastenverblijf boven en onder in “Jeroens kamer’ De leem wordt door de lokale firma Hart beschikbaar gesteld.
- afronding inrichting van privé zolder bereik met deuren, vloeren en de fijne afwerking van de details.
 - aanbrengen van lampen in de kamers. 
 Met speciale dank  voor de familie  en de lokale vrijwilligers die het ons mogelijk maken.


Gezocht: deelgenoten
We zijn in November vorig jaar eindelijk in het huis gaan wonen. We bewonen de eerste etage waar we in het voorhuis wonen met keuken en badkamer.  De nieuwe zolderetage is het slaapverblijf voor de vijf hoofdige familie.
De verwarming loopt nu op hout en voor het eerst in de geschiedenis van het huis zijn meerdere vertrekken tegelijk verwarmd door een hout gestookte verwarming, die in de onder-verdieping staat naast de kelder. Een hele vooruitgang.
De verbouwing is nog lang niet beëindigd en daarover wil ik je wat vragen als nauw betrokkene aan dit project.
Wij zoeken deelgenoten die helpen ons project te voltooien. En onder project verstaan we de Hof van Schirnding als woonruimte voor onze familie, als gastenverblijf voor zoekenden en seminarruimte voor cursussen. Kortom een Lichtpunt in de omgeving.
Projecten die er momenteel aan te pakken zijn:
A.   het maken van de meditatie/stilte kamer op de eerste verdieping naast de keuken aan de noordzijde

B.    het afronden van het gastenverblijf  met w.c. en doucheruimte aan de oostzijde met zolderetage voor tijdelijke gasten en  eventueel verhuur aan personen die tijdelijk zich hier willen terugtrekken voor contemplatie, levens bezinning e.d.

C.    het afronden van de bouw van de ontvangstkamer onder met de daarbij behorende keuken voor gasten van de onder verdieping, zoals de stal en buitengebouwen als de open schuur.

D.   het opknappen van de grote stalzaal in de monumentale gewelven stal, te gebruiken voor groepen activiteiten, tentoonstellingen, inspiratieve activiteiten e.d.

E.    de binnen buiten ruimte op het erf, zoals het  inrichten met looppaden, beplanting en de aanpak van de vijver in de voormalige gierkelder

F.     het duurzaam energetiseren van de hof door het  aanleggen van warmwater zonnecollectoren op de heuvel en zonnepanelen op de west schuur.

Voor de financiering van deze deelprojecten,  die nog apart begroot moeten worden , zoeken we deelgenoten die een project financieel geheel of deels willen ondersteunen en mogelijk maken.
Een deelgenoot kan dan bijvoorbeeld een deel van het gefinancierde deelgebouw in eigendom krijgen in de vorm van een aandeel, gratis gebruik maken van verblijf, deskundig persoonlijk advies en ingeschreven worden als member of honneurs op de lijst in de hal.
Wat vind jij van dit idee en spreekt je een bepaald project aan voor mede financiering in dit jaar en/of daaropvolgende jaren?
Laat het ons  snel weten want we willen nu vooruit na de herstelfase van de brand! Uit de brand in de vernieuwingen stroom.

Oproep; werkassistentie.
Ons werk wordt door een kleine groep vrijwilligers ondersteund zodat de praktische restauratie niet stopt. Praktische ondersteuning is natuurlijk nog steeds welkom.
Momentaan speciaal gezocht vrijwilligers voor het  leggen van de vloertegels  van ondermeer polygonaal platen van sollen Hofer kalksteen en voor wanden van toilet. En verder zijn er diverse buiten en binnen werkzaamheden in het onderhoud van hof en tuin en herstel van het dak van de west schuur.
Laat ons weten of je wat op je wilt nemen of een bepaalde kwaliteit hebt die je wilt inzetten.  Mocht je iemand kennen die tijd en zin heeft om een steentje bij te dragen,  laat het ons vooral weten.
En als je wilt komen laat het me weten of je dan mee wilt reizen als ik in Nederland ben.
Je kunt hier goed zelf met de trein komen, ver-bus (naar Selb) of vliegend via Praag met Transavia . Een enkele treinreis vanuit Schirnding kost zo 60 -100 euro als je via ons vroegtijdig boekt. 
Tijdelijk verblijf op de hof
Wil je deze zomer verblijven in het gastenverblijf dan ben je van harte welkom. Mogelijkheden zijn er voor je tijdelijk te willen terugtrekken, contemplatie, of levens bezinning. Vraag een offerte aan.
Dank voor je aandacht !!
Graag tot weerziens of weerhorens!!!!!!!!!!!!!!!!

Dick van den Dool & Janne. Jonathan  en Josephien& Nadine Heintel

 Keine Gegend ist geologisch so vielfältig.
            Landrat Dr. Karl Döhler



Geen opmerkingen:

Een reactie posten