maandag 26 september 2016

wendenerstein

Je hebt van die plekken in het Fichtelgebirge die heel oud zijn. Zo’n steencomplex van phyliet de grootste in de regio Fichtelgebirge tref je aan in Kleinwendern aan de voet van een markante berg de Koseine. Het beschermde complex  bestaat uit vier markante steenverheffingen, met grillige vormen en prachtige mos- en korstmos bedekkingen.. Een 600 miljoen oude steenklomp die in deze regio als rots veel voorkwam aan de oppervlakte  en diens erosie product goede akkergrond gaf. Op de granietbodems bleven de bossen. 
Een heel oude Grote Moedergodinsteen met haar eigen wezens sferen van draken, reuzen, lichtvrouwen een aarde-engel, die door latere cultussen zijn onderdrukt. De Slavische cultuur had er zijn menselijke bloedriten voor de vruchtbaarheid. De Frankische monniken  hebben later er alles vervloekt en afgesloten en de
katholieken hebben in de twintigste eeuw er weer een Mariaplek van gemaakt. De beeltenis is recentelijk door vandalisme ontwijd en ook anderszins hebben mensen het ontwijd. Het is nu een demonische plek. De mensen die het eren openen zich en weten niet dat er wat van hen wordt afgenomen, gedropt. Het is niet juist om onwetend je te openen.

Het oude moest worden bevrijd en kan zich verder ontwikkelen en verbinden met de nieuwe sferen boven, die veel luchtiger zijn.

Een bezoeker meldde dat het in een ‘spirituele groep’ een ervaring had met de ster Sirius. Meer een interne ervaring en een groep begoocheling dan de realiteit van deze plek die meer verbonden was met de Grote Beer.

Het oude kan trekken maar het nieuwe is veel bijzonderder. Het landschap is buitengewoon prachtig, sferenvol en helend met een rustiek dorpje waar oude dierrassen worden
gehouden. Een archodorp, waard om te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten