zondag 11 februari 2018

Nederland Pracht water-aarde-lucht land!


De immer veranderende fascinerende Natuur van ‘onze rivieren’. Nederland deltaland met grote rivieren die aan het veranderen zijn door invloeden van de mens. Een pleidooi om naar buiten te gaan en ook om deze film te zien!

RUBEN SMIT - LEVENDE RIVIER
De documentaire Levende Rivier was op vrijdag 9 februari om 19.25 uur te zien bij de BNNVARA op NPO 2. Vaar mee met de man in zijn kano.

Op zijn tocht dwars door Nederland, van Lobith tot de Noordzee. Over de Rijn, één van de aders die Nederland hebben gemaakt en gevormd. Levende Rivier is een documentaire, die de natuur dichtbij brengt. Filmmaker en ecoloog Ruben Smit vaart steeds verder de rivier af. Een expeditie langs verborgen hoekjes van grote waterwegen. Vastgelegd in hoge kwaliteit natuurbeeld, met alle planten en dieren die hij tegenkomt.

In de documentaire worden beelden vertoond van unieke Nederlandse diersoorten, waaronder dansende weidebeekjuffers, parende ringslangen, de broedzorg van zeearenden en jagende grote zilverreigers.

Levende Rivier is gemaakt door een crew van professionele natuurfilmers en fotografen. In 2014 en 2015 was de crew op pad rond de rivier, boven én onder water. Ruben maakte gebruik van de nieuwste technieken; time lapse, slow motion, luchtopnamen, extreme macro (10:1 vergroting), spy cams, wildlife cam’s en onderwaterfilm-technieken.

Voor Vroege Vogels TV zijn twee making-of gemaakt van de Levende Rivier:

Zie: https://vroegevogels.bnnvara.nl/nieuws/vroege-vogels-presenteert-levende-rivier-1



Geen opmerkingen:

Een reactie posten