maandag 23 maart 2020

wat Nieuwe tijds ervaringen: meer Leven door minderen

in der Beschränkung zeigt sich der Meister

Maandag
Liep vanmorgen vroeg ver voor 6 uur buiten en het is een weldaad de vogels te horen fluiten. Het gebrom van de auto’s werkt verstorend en dan ook nog een vliegtuig in de boven sferen! Moet uitkijken dat ik het niet verdoem.  Ik merk een ware houding verandering t.o.v. milieubelastende zaken.
Neem bijvoorbeeld het feit dat de bloemenverkoop is ingestort is dat erg. De productie in Afrika en in Nederland behoort tot de chemisch -lees anti leven- meest vervuilende sectoren die wij op ons ‘brood krijgen’ in de eigen omgeving en in ons huiselijk leven halen. de gifspuit in een organische vorm. Wil je zo’n pestbloem in huis. Ik al lang niet meer.

Het doet me ook denken aan het gegeven dat materiële cadeaus in de subtiele wereld, dat door tijden heen gebruikelijk was en in deze tijd ook niet meer passen. Aandacht, compassie en bewustzijn zijn een hoger goed dan een gif bloem/ plant te geven. Het mooie van dit corona virus is dat het overbodige planeet- en mens zeer onvriendelijke dingen onklaar maakt zoals vliegen, vakantie vieren, wereldhandel, cadeaus geven e.d. Houdt het simpel en lokaal.

Ik liep vanmorgen langs de slager die al voor 6 uur aan het werk is. Ik weet dat hij nog zelf slacht en zijn dieren voor het weekend koopt om ze te laten wennen aan zijn omgeving om te weinig slachtstress te geven. Een ware ambachtsman.
Las ook dat een familie in hun vrije tijd een biologisch landbouwbedrijf heeft en wil dat hun dieren niet in een slachthuis worden geslacht maar op de grond waar ze leven. Nu schijnt dat afschieten tegen de regels te zijn in Duitsland en ze proberen dat nu te veranderen.

Houdt het lokaal, mens en planeet vriendelijk en let op of de productielijn planeet vriendelijk is en doe vooral gewoon en realiseer je dat we allang in een andere werkelijkheid kunnen leven als je maar wilt. Eerst het oude loslaten, vooral die oude persoonlijkheid. Dat maakt het leven veel en veel aantrekkelijker.

M’ kinderen gaan zeer creatief met hun mogelijkheden, nu ze niet naar school gaan. De oudste geeft les aan de jongste en dat voelt prima. Zelfdoen is de trend, ook het opvoeden, lees werkelijk Menswording!

'Ik leerde één ding: Leven tijdens een plaag is een geïntensifeerd leven.’ 

Andrew Sullivan, in New York Magazine.
Sullivan greep terug op de aids-epidemie, die hij van nabij meemaakte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten