zondag 14 augustus 2016

Kabouter onderzoek in 2004 Oksenkopf met zijn mineralen- en metalen-kabouterrijken.

20.9.2004
De Oksenkopf is een van de belangrijkste bergen in het Fichtelgebirge. Eens was de omgeving van deze berg een groot kabouterrijk en nog steeds bevinden zich daar vele rijken. Door de bouw van een televisietoren en toerisme op de top, m.n. het skiën, heeft de populatie zich meer naar beneden aan de flanken teruggetrokken. Aan de basis wordt door de uitbreiding van een snelweg, de B303,  hun territorium opnieuw bedreigd.

Hier zijn ook oude verhalen dat de 'Venetiërs', een bevolkingsgroep ten noorden van deze stad,  de bodemschatten hebben geplunderd. Zij beschikten over hun eigen magie om de ertsen, zoals goud en zilver en mineralen te vinden. De beheerders van deze bodemschatten, de kabouters, zijn daar nog altijd verbolgen over! Dat alles maakt ook dat het eerste contact met deze groep tijd kost, want ze zijn argwanend.

We gaan naar de noordoostzijde, een gebied waar de Witte Main begint, een van de zijrivieren van de Rijn.
Na een korte wandeling komen we op een plek waar het contact kan worden gelegd. Ik hoor dat hier heel veel soorten kabouters wonen en dat ze bedroefd zijn. Er is hier ook veel strijd geweest daar dit gebied een oude doorgangsverbinding was naar het oosten, die door legers werd gebruikt .

Een grote groep kabouters van verschillende soorten komt de heuvel af en blijven op een afstand staan waarnemen. Ik stel me voor als een man die woont in het land waar de rivier de Main in de grote zee stroomt.
Wat is dat?  Een aantal dragen op een baar een kaboutervrouw, een van de koninginnen van een rijk. Ze is in slaap getoverd en de betovering doorbreek ik door op mijn subtiele fluit te spelen wat onttoverd. Een grote reus had in opdracht van mensen dat veroorzaakt.  Na verloop van tijd komen er enkele naar ons toe om mee te communiceren. "Mensen maken alles kapot", is het eerste wat gezegd wordt. Hier zijn honderden volkeren  en we hebben eerst overlegd of we met jullie contact zouden opnemen en door de positieve instelling hebben we daartoe besloten! "Wat heb je daar voor dwerg meegenomen, vraagt hij wijzend naar mijn eigen dwerg die achter me staat?
Oké, het wordt tijd dat jullie met onze wijzen praten. Dan komen er voor me zes kabouters staan en begroet ze. “Dank voor het tot leven brengen van onze vrouwe. Je verstaat de taal van de magie. Wij leven hier diep in de berg, dieper dan bij jullie in het laagland, daar hier veel licht in de bergen zit door de kristallen. ' Terloops merkt er een op dat ik ook verstand heb van bergkabouters daar ik er zelf een geweest ben in Midden Duitsland als dwergenkoning.  Hun advies is om niets te roven van moeder Aarde zonder het te vragen en door te geven aan het mensenrijk. Ons contact is grotendeels verloren gegaan. En mensen hebben geen interesse meer in ons. Dus wij delen ook niet meer onze geheimen want ze zitten teveel in het materialisme., meer-meer-meer.  Ik krijg een gouden hanger om me te beschermen op het borstgebied en de kabouters zullen je daaraan herkennen.
Hier valt me op dat kabouters houden van collectieve gebeurens met mensen. Hun opperkoning komt ook in het vizier en deze draagt een bril, heeft een puntmuts en is ongeveer 30 cm hoog. Hij kijkt me heel lang aan om me te doorgronden.  De steekmuggen in het bos maken me het wel moeilijk om rustig te blijven.  Hij laat enkele hoornblazers komen die de vliegen even wegblazen.  "Je hebt ook een lange geschiedenis meegemaakt, door in vele rijken te  zijn." "Mensen hebben in het verleden veel van ons gevraagd, vooral waar de delfstoffen zijn en hoe te graven. Dat doen we nu niet meer!  Mensen zijn niet meer zo te vertrouwen maar we hebben wel vertrouwen in jouw!
Ik mag wat dichterbij komen en hij wil wat delen. "Kijk vooral ook eens naar binnen naar de natuurwezens die in je eigen binnenwereld leven en dat ik een grote bewaker bij me heb, die steeds op me let, dat er geen gekke dingen op me af komen!. Laat de grootste kracht de liefde zijn: liefde verstoort namelijk niet, het verbindt!" Dan trekken ze weer terug.

Dit contact bevestigd ook mijn vermoeden dat ze hier ook in de aarde leven maar graag ook weer omhoog willen komen.  Hier zijn in feite twee grote koninkrijken. Een rijk dat in de berg woont  tot aan het dal  en die een opperkoning hebben. Deze hebben we nu ontmoet.  En daar is een onderrijk in de ondergrond die de berg naar beneden spiegelt met een onderkoning. Laten we maar eens een plek zoeken om dit onderrijk te contacten!

Kabouters zijn in het verleden door mensen ook gedeporteerd of betoverd zoals bij de koningin. Maatregelen om de kabouters in 'mensen handen te krijgen en ze inzetbaar te maken voor menselijke belangen.

Bij Fleck gaan we de berg op en komen verschillende checkpoints tegen waar we gecheckt worden. Dit gebied heb ik eerder bezocht met anderen om een workshop te geven in subtiliteiten. Ik volg weer mijn voeten die me zullen brengen naar een nieuw contactpunt; een hele grote rotspartij. Elk gaat zijns weegs en  ga op een grote rots zitten. De communicatie gaat nu meer over een afstand. Dit onderrijk leeft veel meer afgesloten van de mens. De mensen hadden voorheen een wereldbeeld dat er drie werelden zijn: een bovenrijk, een middenrijk en een onderrijk. Nu zijn er tenminste vier  met een vierde die de drie overstijgt. Op een rots zie ik een koning zitten met een grote bos haar, zwart van buiten en van binnen heel wit.  "Dwergen zijn oude mensen. Mensen waren eerst ook heel subtiel. Mensen hebben ons veel ellende gebracht doch ook vreugde. We hebben met ze gedanst, muziek gemaakt en de werelden verkent. Maar ook dat ze ons hebben willen betoveren, de bergschatten hebben weggenomen. Bij de grote steen is een van de doorgangen tot het onderrijk. "Wij kiezen de kristallen uit die mensen willen meenemen. Dan neemt hij me dieper de aarde in en ik zie dat kabouters kristallen schoon maken. Een grote werkplaats. Ze vragen aan de stenen  zelf waar ze verstoord zijn en behandelen ze vervolgens.  Elke dwerg heeft een eigen kristal in beheer en ze handelen in opdracht van de grote berggeest.  Hun koninkrijk is een rijk dat deels samenvalt met een kristalgrot. De dwergen  zijn in de aarde heel licht en hebben een hoog bewustzijn. Dit rijk heeft 50 bewoners en ze hebben een koning en koningin en ze reinigen allen de stenen. De kabouters zijn in feite wandelende kristallen en helpen mee om kristallen te vormen. Ze zijn in feite zelf uitgekristalliseerde kristallen, natuurwezens die versteend zijn. Oude verhalen spreken van deze versteningsprocessen waarbij zelf mensen in stenen omgevormd zijn.
Een dringende vraag van deze dwerg is: laat ons met rust. "In verleden probeerden mensen ons wel te betoveren maar wij zijn daar resistent voor. Deze kristal witte kabouters geven me als boodschap: ga heel diep de aarde in.

Opeens wordt er verbinding gelegd met Arizona, het land van de Hopi's. De nieuwe instroom daar kan ook hier deels instromen om in de aardeondergrond weer te laten stromen. De kosmische instroom bestaat uit bolletjes energie met wezens, die het vaste in de aarde gaan losmaken.

Op het eind krijgen we nog een mooi staaltje van hun leven te horen. De berg gaat wonderlijk zingen in heel subtiele tonen en de hele berg wordt belevendigd. Onderweg herken ik dat in mijn ondersysteem een grote trol huist die weer een nieuw thuis vindt op de flanken van deze mooie berg. Een wezensdeel kun je weer ruimte geven in de vrijere natuur.

Noot;
In de 18e eeuw waren er nog verhalen over metalenzoekers in Duitsland die voor het lapje werden gehouden door de aardwezens. Ze vonden dan het metaal dat blauwig eruit zag en kreeg de naam: kobaltblauw, vernoemd naar de kobolden die hen voor de gek hielden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten