zondag 30 juli 2017

Implosie in de explosieve Duitse 'Neandertaal' auto industrie die in zwaar weer ver-keer-t


In Duitsland wordt politiek met scherp geschoten. Een laatste interessante uitspraak is van  CSU Alexander Dobrindt, Bundesverkehrsminister, die het woord "Rhetorischer Neandertaler” hanteert voor Hofreiter,  Chef van de Groenen.
Het gaat om de wens van de Groenen een limiet te stellen aan de fossiele verbrandingsmotor 2030,  waar de CSU met haar belangen in de automobiel industrie nog lang niet aan toe is.
De crème de la crème van de Duitse auto industrie heeft naar het zich laat aanzien heel lang kartelvorming gekend – meer dan 20 jaar- en uitlaat gassen jarenlang gemanipuleerd. Nu willen de mensen schone lucht steden waar de lucht soms al lang niet voldoet aan de Europese normen.
Het lijkt erop dat de auto industrie te lang heeft ingezet op de verbrandingsmotor die haar langste toekomst heeft gehad. Nu  gaat het om te bepalen wat is de einddatum van de begrafenis is van de geliefde Duitse diesel explosieauto.
Komende week is een belangrijke week waar harde noten worden gekraakt tussen de tot nu toe te lakse overheid, de zich sterker makende steden met lucht vervuilingen problemen en zelfs een dieselauto verbod willen invoeren en de automobiel industrie die in de beklaagden bank zit en zeker aan het kortste eind zal trekken. Made in Germany heeft nu te maken met  zijn zelfgemaakte schaduw.
 ‪Dobrindt hat Autobauer an ihre "verdammte Verantwortung" erinnert! HUMMUitspraken over de gaande transitie door transitieprofessor Jan Rotmans
Dutch Research Institute for Transitions (DRIFT),  Erasmus Universiteit in Rotterdam.


“Wat ik versta onder ‘verandering van tijdperk’ is een tweedelige revolutie. Maatschappelijk gezien, dus dat wij op weg gaan naar een andere maatschappelijke ordening: van top-down centraal naar bottom-up decentraal. Dat betekent dat burgers zich in allerlei verbanden gaan organiseren. Dat is één. Die maatschappelijke kanteling is heel ingrijpend. Schuiven we nog voor ons uit, maar is volop gaande.”

"De economische kanteling zie je daarmee gelijk opgaan en die heeft twee aspecten. Een ander soort ondernemerschap op weg naar andere waarden dan alleen maar financiële waarden genereren. En ten tweede de disrupties die op ons afkomen. "

“Maar ik zie het wel als instrumenteel, om verder te komen in die transitie. Hoe meer disruptie in deze tijd van chaos, hoe groter de kans dat we een snelle overgang kunnen maken naar die andere economie en samenleving.

"De economische kanteling zie je daarmee gelijk opgaan en die heeft twee aspecten. Een ander soort ondernemerschap op weg naar andere waarden dan alleen maar financiële waarden genereren. En ten tweede de disrupties die op ons afkomen. "
“En dat zijn er in dit tijdperk verrassend veel. We onderscheiden er zo’n twaalf, en die hebben ingrijpende gevolgen voor de verdienmodellen van bedrijven. Ik heb het dan over digitalisering, robotisering, de 3D printer, blockchain, nanotechnologie, kunstmatige intelligentie, biotechnologie ... Allemaal disruptieve technologieën die de gebruikelijke gang van zaken onder druk zetten.”


Bron; http://www.bloovi.be/nieuws/detail/jan-rotmans-het-zijn-niet-de-grootste-en-slimste-maar-de-meest-wendbare-bedrijven-die-overleven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten