dinsdag 18 oktober 2022

op stap dit weekend met Gaia ervaringen tochten in het Noorden van Nederland

Zaterdag 22 october: Mysterien rond het oude Heilige Punt in Ter Apel: met haar punten van de overgang, de Dood en het toekomstige leven.

Hoe is het met het oude overgangs-begraafpunt aan de noordoostzijde van Ter Apel, ten westen van een oude verlande loop van de rivier de Eems.  Daar zijn grafvelden geconstateerd.

Maar waarom juist die richting die in de geomantie begint in het noordwesten (1 november) en loopt na drie maanden naar het noordoosten (1/2 februari). Oude richtingenkwaliteiten. 

Ook bezoeken we de oude steen die eens onderdeel uitmaakt van de steenkring op de heilige plek en we gaan op zoek naar de satellietplekken van het oude heilige punt Ter Apel met de verschillende Lichtverschijnselen.

-       En dat wat vooral ontmoet-aardig is op het pad.

Verzamelpunt: rond 10.30 uur bij kloosteringang Ter Apel, parkeerterrein naast restaurant.

 

Zondag 23 october. Wat is er nog over van het non-duale Heilige klooster wierdepunt Aduard met haar Lichtverschijnselen en andere spirituele fenomenen.

 

Aduard was eens het grootste en rijkste klooster in het Noorden en toegewijd door de Cisterciencers.

Een pionierspunt van ontginningen en waterstaat

Aandachtspunten: 

-       De mystiek van het getal van de bouw van de Abdij van Aduard, gesticht op 9-6-1192, de plattegrond een vijfhoek en meer…

-       Gebouwd bij een punt waar lichtverschijnselen zijn en welke kracht zit er nog in de aarde.

In de Abtenkroniek van Aduard staat beschreven 'dat er op die plaats dikwijls talrijke lichten in het nachtelijk uur waren verschenen, naar vrome overtuiging van wat komen zou. Daarom werkten de gelovigen, door devotie in vuur en vlam gezet, eendrachtig aan de bouw van het klooster, in de hoop dat dit werk welgevallig zou zijn aan de almachtige God, die deze plaats zo overduidelijk van te voren had aangewezen'. 

-       Hoe is het met de wierde en haar belevendiging?

-       Dat wat vooral ontmoet-aardig is op het pad.

We bezoeken verschillende punten en in de middag ook het enige bouwwerk dat nog bestaat, de voormalige ziekenzaal.

Verzamelpunt: Abdijkerk, Burg. Seinenstraat 42, Aduard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten