zondag 14 april 2013

een ware grotesk nieuwe dak!!!!!!!!!!!! en wil je meehelpen, dinsdag meerijden?



Beseelte Landschaft für lebendige Menschen
Alle Elemente sind hier vorhanden: eine kraftvolle und lebendige Erde, ursprüngliches und sauberes Wasser mit vielen Quellen rund um Europas Hauptwasserscheide, eine feuerreiche Erde mit alten Vulkanen und weitgehend unverschmutzte, frische Luft. Vor allem aber besitzt das Fichtelgebirge ein beseelte Landschaft mit geschichtlich bedeutsamen Plätzen und vielen alten Kraftorten, die noch immer spirituelle Qualitäten wie Stille und Begegnung besitzen. Fünf Eigenschaften, die das Fichtelgebirge zum kraftvollsten Naturgebiet Deutschlands machen und viel Lebensqualität mit sich bringen!

Bericht in de Frankenpost, een regionale krant met info van over m’ijn ervaringen met dit gebied als ‘ambassadeur van dit gebied’


Terugblik en stand van zaken in april; een ware grotesk nieuwe dak!!!!!!!!!!!!
Het is zo ver; het huis heeft echt een nieuw dak. In de week voor Pasen ging het ‘los’.  Zo moest de tuinrand worden afgegraven om de kraan op het erf te krijgen en werd een plateau van stenen op het erf gebracht om de bouwkraan een horizontale voet te geven. Direct na Pasen kwam de aannemer Kropf  want het was voor het eerst goed bouwweer! Eerst werd het nooddak verwijderd en kon eindelijk, eindelijk na meer dan een jaar  de wederopbouw beginnen.  Binnen twee weken lag het dak erop en heeft de dakdekker er een beschermende laag overheen gelegd. Een knap staaltje van houtbouwkunst dat goed voorbereid werd in de hal van de aannemer. De dakstoel is groter dan de oude en is een woning op een woning zo groot. De regen heeft het nog eenmaal kunnen benatten met haar eerste voorjaarsdeken. Nu kan het huis en het hout drogen en begint het afwerkwerk van de dakstoel.  
Met de verzekering zijn we nog in overleg over de financiering van de dakbedekking en binnen verbouwing en ik hoop dat dat spoedig wordt afgerond. In elk geval kan er nu geen regen in het huis meer komen.
Met heel veel dank aan de medewerkers van de lokale bouwfirma Kropf, Andreas, Bernt, Brigitte, Christine en Gitta en andere  praktische ondersteuners. En vooral ook de zeer deskundige architekt Wolf Hartenstein!!!

Oproep; werkassistentie
Dringend gevraagd assistentie voor de komende periode.  Mocht je iemand kennen die tijd en zin heeft laat het me weten! Werkzaamheden; opbouwen als metselen, schoonmaken vakwerkwand, opruimen, houtzagen e.d.

Werkleerweken
In de Pinkstervakantie (18 t/m 26 mei)  is de eerste bouwleerweek gepland. Halve tot hele dagen aan de wederopbouw meewerken en daarnaast verschillende workshops en uitjes in het Fichtelgebirge. Wil je op de een of andere manier meedoen, laat het ons weten. Werkzaamheden:  voegen,  lemen van wanden,  muren metselen, natuurstenen wanden herstellen, wilgenhoutvlechten, tuinieren e.d.
Volgende bouwleerweek: de gehele maand juli. Noteer in elk geval de data en maak als je wilt anderen er op attent.
Van harte welkom! 

Meedenken, participaties, verblijf en gebruik
Over de toekomst van de ‘Naturbegenungshof Schirnding”. In elk geval zal de begane grond een openbare functie krijgen voor ontmoetingen.  Daar zal mogelijk een vereniging voor worden opgericht  voor het beheer. Op de eerste verdieping is het westelijk deel van het huis de woonhuisplaats voor ons vieren. Het oostgedeelte  wordt een gastenverblijf voor tijdelijke of lang verblijvende gasten in natuurretraite,  of als arbeidstherapeuticum  of ‘opladen’ in het natuurpark of ander sinds.
Voor de realisatie van de wederopbouw is externe financiering noodzakelijk. We zitten te denken aan participaties in de vorm van aandelen in verkiesbare grootte met daaraan verbonden gunsten als gebruik van de ruimten inclusief tijdelijk of lang verblijf in het gastenverblijf. Wil je bijvoorbeeld met je groep hier jaarlijks iets ondernemen, dan kan dat.  Wil je met ons participeren, laat het vooral weten.

Dak fonds
Voor de wederopbouw is niet alleen  handwerk  ook veel geld nodig daar de verzekering niet alles vergoed. We hebben nu een Dak fonds ingesteld. Je kunt een dakpan ‘Biberschwanz’ kopen voor 1,50 euro per stuk., dat we vooral investeren in de niet gefinancierde  isolatie. Van het dak  Op de achterzijde wordt  een etiket geplakt met de schenkersnaam. Je kunt een bedrag storten op rnr. 321706161 t.n.v.  Adviesbureau Hathor Giessenburg, onder vermelding van ‘Dakfonds’. Bij voorbaat dank aan de vele gulle gevers!

Opbouw
Gasten blijven welkom en dat geeft weer wat leven in de verbouwing hof, dus als je ons wilt bezoeken, ben je van harte welkom. Je kunt in het te verwarmen oosthuis goed verblijven. .

 Volgende reismomenten om mee te reizen
- Aanstaande dinsdagmorgen 16 april vroeg vertrek en retour vrijdag 26 april. Jeroen gaat mee en mogelijk nog iemand dus er is nog plaats in de auto! En aanstaande zondag wordt  m’n ‘vleeshemd’-ik,  hum hum 60 jaar
- Zaterdag 27 april t/m  t/m 8 mei
Andreas komt  de komende periode een keer naar Nederland om een tractor op te halen en als je wilt kun je ook meerijden.

Graag tot weerziens of weerhorens namens,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten