woensdag 24 april 2013

Laatste Nieuws Schirnding; wie reist er mee aanstaande zondag?


Beseelte Landschaft für lebendige Menschen
Alle Elemente sind hier vorhanden: eine kraftvolle und lebendige Erde, ursprüngliches und sauberes Wasser mit vielen Quellen rund um Europas Hauptwasserscheide, eine feuerreiche Erde mit alten Vulkanen und weitgehend unverschmutzte, frische Luft. Vor allem aber besitzt das Fichtelgebirge ein beseelte Landschaft mit geschichtlich bedeutsamen Plätzen und vielen alten Kraftorten, die noch immer spirituelle Qualitäten wie Stille und Begegnung besitzen. Fünf Eigenschaften, die das Fichtelgebirge zum kraftvollsten Naturgebiet Deutschlands machen und viel Lebensqualität mit sich bringen!

Bericht in de Frankenpost, een regionale krant met info van over mijn ervaringen met dit gebied als ‘ambassadeur van dit gebied’


Terugblik en stand van zaken in april; droog huis
 Na drie weken is de dakstoel eindelijk geplaatst en het dak van het hoofdhuis vrijwel waterdicht. Nu is de fijne afwerking  van de zolder het aandachtspunt; het plaatsen van twee schoorstenen, opmetselen van de zijmuren en het leggen van de zolderbodem. De zolderbodem bestaat uit leemstenen die isoleren en geluiddicht maken. Een zware arbeidsintensieve klus om de 12 ton stenen te leggen tussen de balken.
 De volgende bouwfase is het aanbrengen van dakpannen, dakgoten en dakvensters en de opdracht is uitgegaan. En dan is het de afwerking in de eerste verdieping. Al met al nog een hele klus om het hele huis weer bewoonbaar te maken!
Het is prachtig voorjaarsweer en we boffen wel met het weer
Met heel veel dank aan de medewerkers van de lokale bouwfirma Kropf, Andreas,  Jeroen en Garmt en Gitta en andere  praktische ondersteuners. En vooral ook de zeer deskundige architect Wolf Hartenstein!!!

 Oproep; werkassistentie
Dringend gevraagd assistentie voor de komende periode.  Mocht je iemand kennen die tijd en zin heeft laat het me weten! Werkzaamheden; opbouwen als verven. metselen, schoonmaken, opruimen, wilgenvlechtwerk,  e.d.


Werkleerweken
In de Pinkstervakantie (18 t/m 26 mei)  is de eerste bouwleerweek gepland. Halve tot hele dagen aan de wederopbouw meewerken en daarnaast verschillende workshops en uitjes in het Fichtelgebirge. Wil je op de een of andere manier meedoen, laat het ons weten. Werkzaamheden:  voegen,  lemen van wanden,  muren metselen, natuurstenen wanden herstellen, wilgenhoutvlechten, tuinieren e.d.
Volgende bouwleerweek: de gehele maand juli. Noteer in elk geval de data en maak als je wilt anderen er op attent.
Van harte welkom! 

 Meedenken, participaties, verblijf en gebruik
Over de toekomst van de ‘Naturbegenungshof Schirnding”. In elk geval zal de begane grond een openbare functie krijgen voor ontmoetingen.  Daar zal mogelijk een vereniging voor worden opgericht  voor het beheer. Op de eerste verdieping is het westelijk deel van het huis de woonhuisplaats voor ons vieren. Het oostgedeelte  wordt een gastenverblijf voor tijdelijke of lang verblijvende gasten in natuurretraite,  of als arbeidstherapeuticum  of ‘opladen’ in het natuurpark of ander sinds.
Voor de realisatie van de wederopbouw is externe financiering noodzakelijk. We zitten te denken aan participaties in de vorm van aandelen in verkiesbare grootte met daaraan verbonden gunsten als gebruik van de ruimten inclusief tijdelijk of lang verblijf in het gastenverblijf. Wil je bijvoorbeeld met je groep hier jaarlijks iets ondernemen, dan kan dat.  Wil je met ons participeren, laat het vooral weten.

Opbouw
Gasten blijven welkom en dat geeft weer wat leven in de verbouwing hof, dus als je ons wilt bezoeken, ben je van harte welkom. Je kunt in het te verwarmen oosthuis goed verblijven.

 Volgende reismomenten om mee te reizen
- Aanstaande  zondag 28 april vertrek en retour  hemlvaart de 9e mei .  




Graag tot weerziens of weerhorens namens,

Dick van den Dool & Janne & Jonathan & Nadine Heintel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten