donderdag 30 mei 2013

gaialogische wandeling in Noord-Groningen

Bij voldoende belangstelling organiseer ik  aanstaande zaterdag  1 juni weer een ervaringstocht, nu in  Groningen (10,30 tot circa 17,30 uur) We bezoeken het Hoogeland, een strook kleigrond in het Noorden van Groningen dat een tot twee meter boven de zeespiegel ligt. Afgewisseld met hoogten die hier wierden worden genoemd.

De dag is vooral bedoeld voor de leergangers   die de leergang hebben gevolgd. 

Het thema van de dag is  ondermeer  Natuurmystiek in Groningen,
Specifieke aspecten die aan de orde komen:
-       een voorgeboorte houding (nature grondhouding en aangeleerd/overgenomen aspect uit milieu/omgeving (nurture grondhouding) Een persoonlijk onderzoek naar de diepere drijfveren om met het subtiele je te verbinden
-        specifieke Groningse onderwerpen: zeeveld, relatie grondsoort met mensen-aard, terpvelden en geomantische fenomenen van een terp en de
de invloed van gaswinning op de oppervlaktekwaliteit


 
Ontmoetingspunten ondermeer  de mooie plek Helwerd, Helwerd is een van de belangrijkste plekken in het Flivogebied met een kosmisch ei in de ondergrond. Daar woonden wat de ouden zeiden; de hoofdgoden en godinnen. In de Keltische tijd de hoofdplek van de landschapskoningin/-vrouwe, die in de christelijke tijd de landschapsengel  heette.  Elke cultuur zijn eigen taal! Andere plekken waar een dergelijke eikwaliteit zich in de ondergrond bevind zijn Loppersum en Holwierde.
De landschapsvrouwe zegt me; “Dit is een heel oud punt waar mensen naar toe trokken. Ook een plek van de godin, en van de hoofd-mannelijke goden. Een ‘koningsplaats’ voor de koning en koningin voor officiële gelegenheden. Niet om te wonen maar om te ontmoeten.”


Het  volgende gepland thema is  op
-          29 juni: Eilandgeomantie: Ameland


Laat me weten of je komt en bericht me graag voor vrijdagmorgen 12,00 uur of je komt,  zodat ik nog een tegenbericht kan zenden en info als het doorgaat waar we elkaar kunnen ontmoeten.   

Een goede groet uit Schirnding.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten