zondag 21 juli 2013

astrale verrassingen

Een droomvoorbeeld op de Hof van Schirnding. M. wordt ‘wakker’ zo rond 11.45 en merkt dat er enkele mannen buiten zijn. Zo’n drie tot vier werkmannen zijn op zoek naar iets en het leek alsof ze met de auto zijn gekomen.  Een van hen liep door het huis en dat maakte hem wel bang.
Bij onderzoek bleek dat M. ‘s nachts makkelijk uittreedt en de astrale weg boven het huis bezoekt. Hierin reizen levenden ‘s nachts doorheen vanuit Tsjechië. Deze weg was aanvankelijk een astrale dodenweg die zo  rond de 8e/9e eeuw is ontstaan naar het centrum van Schirnding omdat het daar heel licht was.  De doden hadden vooral door de invloed vanuit het Christendom een richtingzoeker naar het licht op aarde. Deze baan wordt nog steeds door levenden die ‘s nachts uittreden gebruikt. M. hoorde ook een andere taal., mogelijk Tsjechisch wat duidt op de weg die vanuit het oosten naar Schirnding loopt.
Mij vertelt het iets over dit  lokale subtiele fenomeen en M. over zijn nachtelijk leven en zijn diepere angsten. Het wakker worden is een gevolg van zijn angst maar zijn waarnemingen zitten dan nog in de droomwereld die doordraaien in z’n dag bewustzijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten