donderdag 10 oktober 2013

Branden vormen patronen




Onlangs was op de tv een uitzending  over de voorspelbaarheid van brandhaarden. Naar het schijnt heeft de New Yorkse brandweer  herkent dat branden zich in bepaalde patronen afwikkelen. Eerst op punt A , dan op een ander punt   en als je die punten uiteindelijk  met elkaar verbindt een figuur ontstaat, zoals een slang, paard of draak.  Op basis van dit onderzoek kun je dus toekomstige branden voorspellen zijnde onderdeel uitmakend van een  patroon. Branden die patronen opbouwen, beter gezegd iets materialiseren dat in de vierde of andere dimensie bijvoorbeeld al aanwezig is.  Niets is dus zonder reden dat iets brandt. Bij m’n hofbrand zie ik ook zo’n Europese vorm van een pentagoon. Het is net of iets al is vastgelegd dat zich manifesteren moet. M’n vriendin ‘s moeder heeft het al ver voor de brand waargenomen.

In de geomantie zijn dergelijke lijn- en patroon-fenomenen algemeen bekend. Dat iets zich niet als separaat fenomeen manifesteert in onze materialiteit maar dat het altijd verbonden is en patronen vormt. Je ziet dat bij heiligdommen, oorlogsgebieden, ongelukken, persoonlijke levenslopen e.d.  Ook reacties van mensen kunnen zich dan in patronen manifesteren. Ik ken voorbeelden dat in de Arabische wereld moskeeën werden gebouwd in een bepaald patroon om zo oorlogsdreiging te voorkomen.
Een patroon wikkelt zich af en jij en ik zijn daar getuige van, vullen dat in of reageren daar weer op. Een merkwaardige realiteit waarin we gezamenlijk gevangen zitten.

Amsterdam-Amstelland  heeft zich door New Yorks bevindingen schijnbaar laten inspireren door de bestaande branden te onderzoeken, wat de socio-economische  en  demografische kenmerken zijn van de brandeigenaren, -bewoners.
“Risicohuishoudens in Amsterdam:
- 49% van alle woningbranden in Amsterdam vond plaats bij de Vrije Denkers (18-34 jaar oud, middelbaar tot hoog opgeleid en een laag inkomen). In totaal behoorde 48.3% van de
huishoudens in Amsterdam tot deze groep. Omdat bij deze groep in absolute zin veel branden
voorkwamen, wordt deze groep als risicogroep beschouwd.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten