vrijdag 11 oktober 2013

laatste NIEUWS Hof van Schirnding

Begin een groot en dwaas project,
ongeacht wat anderen van je denken.

                                                                                                                                    Rumi  

Terugblik en stand van zaken in  september op de Naturbegegnungshof Schirnding in het Fichtelgebirge
September is snel voorbijgetrokken en laat kleine sporen na in het bouwwerk. Het zijn nu de kleine klussen in de fundamenten van de kamers op de eerste verdieping die aandacht kregen. De vakwerkwanden rusten nu op betere en zeker afgewerkte basis dan voorheen.
Buiten is de tuinmuur met hulp van Dieter duurzaam verbeterd. Het oude lattenwerk werd hergebruikt en nu vormt het een prachtige aanvulling van het erf.
De schoorsteenbouwers hebben de oude schoorsteen  van het oosthuis verhoogd en dat maakt wel dat het gebouw een andere blik geeft.
En het verfwerk liet Sabine met veel aandacht vernieuwen van de wintergarten achter.
Op de hofplaats is een nieuwe grote melkkristalsteen geplaats van drie tot vier ton zwaarte, die aan het aankomen is en nog moet worden gericht.
Met heel veel dank aan Dieter, Christine  andere  lokale praktische ondersteuners.   
De komende tijd liggen wat grotere klussen te wachten. Zoals funderingen leggen beneden en boven en de aanleg van de hoofdschakelaars van de elektriciteit. Voor ander groot werk is het afwachten van beschikbaarstelling van de gelden van de verzekering.

Oproep; werkassistentie
Dringend gevraagd assistentie voor de komende periode.  Mocht je iemand kennen die tijd en zin heeft om een steentje bij te dragen,  laat het me weten! Werkzaamheden;  funderingen leggen, voegen, verven, wc tegelen, zaagwerk buiten, tuinieren en luieren e.d. 


Volgende reismomenten om mee te reizen; de herfstkleuren ervaren
-  zondagmiddag  20 oktober of maandagmorgen vroeg   en retour  vrijdag 1 november.   In de herfstvakantie komen ondermeer Jan en Yolanda en Tim. Wil je komen neem contact op om eventueel mee te reizen met iemand.
- 10 november t/m 15 december. Mogelijk in die periode nog een keer terugrijden.
En heb je zin de kerstperiode/nieuwjaar hier te zijn om de heilige nachten mee te vieren, laat het me weten.
Mocht je  anders  willen komen laat het me ook weten. Met de trein is het goed te doen en ik weet nu meer van goedkope treinboekingen.

Dank voor je aandacht!!
Graag tot weerziens of weerhorens namens,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten