donderdag 31 oktober 2013

laatste nieuws Hof van Schirnding


Terugblik en stand van zaken in  oktober op de Naturbegegnungshof Schirnding in het Fichtelgebirge
Oktober heeft een prachtige herfstfeer in de herinnering achtergelaten met mooie herfstdagen en enkele open hemelluchten. De bladeren zijn gevallen en het huis wordt winterklaar gemaakt.
In de grotere omgeving is geomantisch onderzoek gedaan naar de Dürnberg, een voormalige zwarte berg, de ’Wandernsteine ‘bij Kleinwandern, de zetel van een Oergodin en de oude pas van Schirnding.
Door ziekte en andere omstandigheden van vier helpers kwamen er minder gasten, doch ondanks dat zijn op de hof enkele kleinere  noodzakelijke klussen geklaard. Zo is de oostelijke brandmuur geïsoleerd en  aangesmeerd en de kopse delen van het grote dak door Jann vakkundig afgewerkt. In huis is een vloer gestort in de voorruimte van de stiltekamer. Buurman Dieter heeft het laatste deel van het tuinhek voltooid en het geheel geeft nu een mooie erfbeeld. De oostkamer van de brandmuur wordt een kleine keuken en de oude vloerbalken zijn daar nu verwijderd.
Met heel veel dank aan Dieter, Jann en Yolanda die op werk/luier-vakantie waren en vriend Bernt. En met dank voor het mooie fotowerk door Yolanda!
De komende tijd liggen wat grotere klussen te wachten als het leggen van betonfunderingen op de begane grond en de aanleg van de aarding van de elektriciteit . Ook de verbinding met de twee daken moet nog voor de winter worden aangesloten.
Voor ander groot werk in het huis is het afwachten van beschikbaarstelling van de gelden van de verzekering.


Oproep; werkassistentie
Dringend gevraagd assistentie voor de komende periode.  Mocht je iemand kennen die tijd en zin heeft om een steentje bij te dragen,  laat het me weten! Werkzaamheden;  funderingen leggen, voegen, verven, diverse fijnhout werkzaamheden,  zaagwerk buiten, tuinieren en luieren e.d. 

Volgende reismomenten om mee te reizen
-   Woensdagmiddag 6 november vertrek ik weer en kom nog een keer terug halverwege november (23/24 november ? afhankelijk van de tijdwens van de vrijwilligers die komen) om zo rond 14/15 december weer terug te gaan naar Giessenburg.  Wil je komen neem contact op om eventueel mee te reizen.
En heb je zin de kerstperiode/nieuwjaar hier te zijn om de heilige nachten mee te vieren, laat het me weten.
Mocht je  anders willen komen laat het me ook weten. Met de trein is het goed te doen en ik weet nu meer van goedkope treinboekingen.
Dank voor je aandacht!!
Graag tot weerziens of weerhorens namens,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten