maandag 28 oktober 2013

Zwart-wit discussie; ze bekennen kleur


Ach die hele discussie tussen zwart de Piet en wit  de Sint bij het sinterklaasfeest  dat vooral in Nederland wordt gevierd, is m.i. gebaseerd op eenzijdige kijk op de werkelijkheid.
De materialisten geven argumenten dat het zwarte een representant is uit onze koloniale tijd of een gevolg van het vele verblijf in schoorstenen.
De immaterialisten of esoterici verwijzen naar de prehistorische herkomst van deze kleuren uit de voorchristelijke godenwerelden of geloofssystemen. Daar komt polariteit van wit-zwart heel veel voor. Net als in de subtiele waarnemingskunde.
Het hele ‘geval’ van wel of niet zwarte piet is verzand in materialistisch denken en is een gevolg van het geen inzicht meer hebben in de diepere aspecten van deze zeer oude mooie westerse cultuur, ver voor de materialiserings waan.  
Hier in het Fichtelgebirge kent men de zwarte Percht, een oude geest die opkomt als de zon haar neergang uit in het vele donker in de buitennatuur. De donkere afbrekende en opbouwende krachten hebben dan meer leefveld en leven ook met een andere moraal.
De materiele mens is gedoemd tot eenzijdigheid en gevangen in het licht. Door hun materialisatie herkennen ze niet meer dat dat juist zwart is!


In het wit is het zwart en in het zwart is het wit. Voorbij beide is weer een hele andere kleurintentie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten