zaterdag 2 januari 2016

de Lichte Seeberg

Nadine was in een bos geweest dat ze noemde sprookjesbos. Dat maakte me nieuwsgierig,  dus gisteren op Nieuwjaarsdag eens samen op trek geweest.  Het is de Seeberg in Leuthenforst, een berg met een relatief jong gemengd bos met relatief veel den Een teken dat het een droog gebied is met los en vast graniet in de ondergrond.  De naam ‘See’ duidt op een relatief vochtige moerassige omgeving aan de voet van de berg in de Middeleeuwen.
Het heeft in de nacht van oud-nieuw gesneeuwd en een dunne sneeuwlaag maakt op het eerste gezicht uiterlijk de sprookjessfeer minder. Veel gegeeuw van loslaten siert m’n verblijf hier. De plotseling vallende stilte geeft inzicht dat een groot Licht Kristal in de ondergrond zit met een heel groot lichtrijk in vele differentiaties.  Een feeën wereld?
Wat verder op de rand van de akker ligt een restant van een oude graniet heuvel structuur; een elvenburcht met een doorgang naar beneden. Vlakbij zijn zwartachtige salamander wezens die de ingang bewaken.  In de ondergrond zitten opeenvolgend verschillende rijken, die ik  later nog eens nader moet bestuderen en verbonden zijn met het grote Aardelicht.
Verder wandelend komen we in een mooi beekdal van de Wendernbach en de berg wordt hier meer zichtbaar. Prachtige steenformaties liggen op de helling en ook een bron welt uit de basis.. Ook liggen verspreid grote steenstukken die een duizend jaar geleden door de christenen zijn verwoest. 
Vlakbij siert een eenzame boerderij buurtschap het landschap; het Anwesen Fuchs.

Een weldadige verkwikking om even zo eruit te gaan in een tijd dat elk binnen blijft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten