dinsdag 22 maart 2016

barstende emotie


Bericht van het land-land

We hebben weer en nieuwe buurman; de zoveelste Iman uit Turkije en natuurlijk in staatsdienst. Niet erg vriendelijk van aard zegt m’n partner. De laatste jaren zijn het steeds wisselende karakters van deze moslim eenzijdige kenners. Een jonge Iman met vrouw en twee kinderen was heel vriendelijk naar ons toe en groette ook. Maar deze vriendelijkheid wordt niet door de Turkse gemeenschap op prijs gesteld hier. Ze kiezen het liefst voor afzondering en fundamentalisme volgens en lokale bron.

Het is jammer dat de islamitische gemeenschappen niet het heft in hand nemen tegen het eenzijdige fundamentalisme Ze reageren zelfs niet . Ik sprak daarover vanmorgen met een vriend en  deze antwoordde  dat ze eigenlijk in hun vuistje lachen om het leed dat die extremen aanrichten. 

Gemiste kansen in een tijd dat polarisatie eerder toeneemt dan afneemt. Het wordt weer tijd om voorbij de polariteit te zijn en het te nemen als het is en positief en neutraal te blijven en niet te veel uit balans raken als de zoveelste anti-vrijheid aanslag het Westen doet bewegen. Want het einde is nog lang nioet in zicht!

de vliegruime
de publieke ruimte
de uitgaans ruimte
en ook
de religieuze ruimte
gevuld met angst?!

is alleen nog de privé ruime en de innerlijke ruimte Veilig?


weet ook dat een ander woord voor ruimte emotie is

Geen opmerkingen:

Een reactie posten