zaterdag 12 maart 2016

de Milde Goden

Ik las bij Omraam.NL deze tekst:
De natuur leert lessen aan degene die haar wetten niet respecteert
“Je bent vrij, ja… zolang je de wetten van de natuur niet overtreedt. Want de natuur is meedogenloos, onverbiddelijk: je kunt huilen, schreeuwen, dreigen, zij zal haar wetten niet voor jou veranderen en als je ze overtreedt, zal je lijden. Het is aan jou om te buigen, in overeenstemming met haar te komen. Je zult zeggen dat de natuur wreed is… Nee, zij wenst haar zonen en dochters gezond en gelukkig te zien. Maar als zij koppig zijn, moet zij er wel voor zorgen dat deze koppen rijper worden; daarvoor is het nodig dat zij hen van tijd tot tijd enkele klappen geeft, en als ze weigeren snel te begrijpen, kan het gebeuren dat deze klappen verschrikkelijk zijn. 
De natuur heeft echt niet de bedoeling om de mensen te vernietigen, nee, zij heeft er te veel werk aan gehad om hen het leven te geven en dit leven te onderhouden om nu te beslissen hen af te slachten. Maar zij wil hen opvoeden. Daarom zullen de mensen, zolang zij zich als respectloze, ongedisciplineerde en ongehoorzame kinderen gedragen, lessen krijgen. ”
 Omraam Mikhaël Aïvanhov

De grote  Natuur heeft inderdaad het recht te reageren. Ik zie het ook bij plekken waar mensen bepaalde daden hebben verricht die echt niet kunnen. De plek en de mensen dragen dan een vloek met zich mee dat fysiek en reïncarnatief wordt doorgegeven mits bezinning komt.

Doch de Natuur geeft ook ruimte om ons onbewuste handelen zelf te laten ervaren van verschillende zijden.  Oog om oog wordt wat ik heb aangedaan, onderga ik later. De veroorzaker wordt ondergaande en omgekeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten