zondag 23 juni 2019

Aardegodheid vlakbij Schirnding in Cheb


Het is niet meer zo gewoon om Goden en Godinnen in het landschap te bezoeken. Voor mij is dat anders en niet uit curiositeit maar ook uit praktisch oogpunt. Ze zijn heel behulpzaam en kunnen veel over de omgeving vertellen dat niet op papier is vastgelegd. En helpen je in je persoonlijke esoterische proces.

Eger/Cheb
Gisterenavond bezocht ik de Tsjechische plaats Cheb, die in dit Beierse gebied nog haar Duitse naam Eger heeft, naar de rivier de Eger die erdoorheen stroomt. Een naam die in eerste instantie niet zo doet denken aan een godheid.


Tot aan de 14e eeuw was de naam van de stad Egra, daarna veranderde de naam in Eger. Sinds de 16e eeuw wordt de stad ook Cheb of Chba genoemd. Tot 1918 was Eger de officiĆ«le naam van de stad, toen in het multinationale Keizerrijk Oostenrijk   gelegen. In 1918 kwam Cheb daar als tweede, Tsjechische naam bij. Sinds 1945 is alleen Cheb nog over.

Maar waar komt de naam Cheb eigenlijk vandaan? 
Mijn geomantische vriend H.J. wees me erop dat het verwijst naar de Egyptische Aarde godheid Geb. Mijn vermoeden is dat in de late Middeleeuwen de alchemisten en joodse mystici, die in deze Boheemse regio een brede aanhang hadden deze esoterische naam hebben gegeven aan deze bekende Rijksstad. Niet op basis van geloof maar op basis van waarneming!


Geb is in de Egyptische mythologie de god van de aarde. Volgens het scheppingsverhaal was hij de zoon van de luchtgod Sjoe en de watergodin Tefnut.
Zijn zuster Noet de hemelgodin lag in zijn armen zolang het donker was en zo kregen zij kinderen Osiris, Isis, Seth en Nephthys. Hij behoorde tot de Enneade van Heliopolis
Hij was ook een vruchtbaarheidsgod en wordt meestal groen afgebeeld en in een menselijk lichaam met een fallus. Soms droeg hij de rode kroon, maar meestal had hij een gans op zijn hoofd. Vaak zie je hem liggend onder zijn zuster Noet. Aardbevingen worden ook aan hem toegeschreven als het 'gelach van Geb'.
Geb ving de dode zielen van slechte mensen, zodat ze het hiernamaals niet in konden.
Met Noet was hij de vader van Osiris, Isis, Seth en Nephthys. Met Renenutet was hij de vader van Nehebkau. (Bron Wiki)

Op 27 april  2019 was ik met m’n vriend voor het eerst bij de plek waar deze Godheid nu woont. Niet ver daar vandaan leeft in de bergen de Godin en in het midden is het kindje ‘Hathor’, nu een kerkplaats. Vruchtbaarheid ten top.

Gisteren 22 juni heb ik deze Godheid plek weer eens bezocht.

Het koren staat heel hoog maar de aanwezigheid is voelbaar en voor mij zichtbaar: grotendeels leeft het in de berg en steekt daar deels bovenuit. Goudkleurig is deze hogere godheid. 
Het communiceert eenvoudig: ‘De Godin is m’n maatje. Voorheen werd ik Pan genoemd, vruchtbaarheid. En oorlogsgod als nodig is (2x). Later ben ik door de alchemisten naar de Egyptische aardegod vernoemd.’ Elke tijd herkent een bepaald aspect van deze goddelijke aanwezigheid.

Deze godheid heeft een staf en een knots en draagt een kroon.  Het is hier al in de omgeving sinds het mesolithicum en is te beschouwen als een hogere godheid.
  
Nog meer Atlantisch?
Een lokale esoterische kennis B. heeft van een oude vrouw gehoord, die ook in contact stond met Therese Neumann, genoemd Resl von Konnersreuth (1898 – 1962), een katholieke mystica en door de kerk zaligverklaard: ‘hier zijn drie bergen uit Atlantis; bij Cheb, klooster Waldsassen en Wernersreuth’, waar Theresa ook kwam.

Volgens mijn vriend H.J. zijn deze punten analoog met Atlantis. Hij heeft het in Schoorl ook gevonden. Hij tekent de drie cirkels met een Keltisch kruis erin. Het centrum van de cirkel is rood en het andere blauw.

Nog veel te ontdekken en je bent van harte welkom mee te ‘reizen’ in dit oude heilige gebied.

Een weet ook al geloof je er niet in, het is wel subtiel waarneembaar in het Levende Landschap en overleeft ons veel langer en is een Oer gegeven van deze mooie Planeet. Jammer dat de mensheid het bewuste contact heeft verloren en in een illusionaire werkelijkheid is gaan geloven. Ook een aangenomen geloof zonder eigen diepere ervaring.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten