donderdag 29 augustus 2019

keuze mogelijkheden die gebruikt kunnen worden

In het boeddhisme streeft men naar mededogen, compassie.

Het christendom zet het op medelijden.

en in de Natuurmystiek gaat het om het komen en gaan: opgaan, blinken en verzinken.

alleen de persoonlijkheid wil naar zich 
controleren elke verandering hoe klein ook.

magisch Fichtelgebirge bronrivier Eger

zondag 25 augustus 2019

op zoek naar .......de draak....


Draken in het landschap van het Fichtelgebirge

21 t/m 26 oktober 2019

In het subtiele landschap van het Fichtelgebirge zijn draken een meer voorkomend verschijnsel dan in Nederland.

Deze speciale ‘drakenweek’ in de herfst stelt dit bijzondere elementale wezen in het centrum van de aandacht.

Thema’s die aan de orde komen:
-       Persoonlijke affiniteit met deze natuurwezens
-       Westerse Draken verhalen gekleurd door tijdsgeest en religie
-       Gelaagde leefwerelden in de ondergrond
-       Overgangswezens draak met mens en andere wezens
-       Speciale plekken waar ze voorkomen bij voormalige vulkanen, heetwaterbronnen, oude steenformaties en bepaalde gebieden. Vooral in dit grensgebied tref je nog hele oude populaties van deze bewustzijns wezens aan.
-       De specifieke omgang

Een week met vele mogelijkheden om met elkaar dagelijks naar binnen te reizen in het mooie middelgebergte in herfstsfeer!

Praktische info:
-       Adres: Schirnding, BRD, in Fichtelgebirge, Beieren
-       Meerijden vanuit Nederland op zondag 20 oktober eind middag vanuit Groningen en heenreis met trein vanuit Schirnding. Hoe vroeger je boekt hoe goedkoper de reis.
-       Start maandag 21ste oktober: 15.00 uur
-       Afronding zaterdag 26 oktober: 17.00 uur
-       Kosten inclusief verblijf: 350 euro en exclusief voeding. (Kostenbasis)



zaterdag 24 augustus 2019

Praag spiritueel gezien


In totaal bezochten bijna 11 miljoen toeristen in 2018 Tsjechië, waarvan ongeveer driekwart van de bezoekers de Tsjechische hoofdstad bezocht.
De prachtige hoofdstad Praag wordt jaarlijks door bijna acht miljoen mensen bezocht. Ook Nederlanders, Belgen en Luxemburgers bezoeken de hoofdstad graag. Uit statistieken blijkt dat meer dan 237.000 toeristen uit de Benelux naar Praag gingen.

Ik was gisteren een van die vele miljoenen die deze oude Europese Hartstad bezochten. Met gevoelens van afschuw en ontzag gingen we door de mensenmassa’s die vooral op toeristische highlight punten samenstromen. Ondermeer het wisselen van de wacht bij het paleis, een meer Russisch geïnspireerd mannelijk dramaspel. Ondraaglijk gedrang en klikkende lust voor foto’s. Je zal maar een monument zijn om de toeristische leegte op te vullen voor een moment. Consuminderen is daar geen onderwerp.
Kijken, foto’s maken van het spel der hedonistische aandacht. Het flits door me heen dat toerisme een 21ste eeuwse mensen ziekte is. Een nieuw archetype dat bepaalde sferen voedt. Net zoals de kerkelijke archetypische beelden uitdrukkingen waren van grote krachten.

Het is dat m’n vriend een snoepert is, anders had ik geen terras aangedaan. Naast ons zit een ouder Nederlands stel de plattegrond te bekijken. Opgelucht uit manlijn: ‘daar zijn we nog wel even zoet mee’ en dan zitten ze weer genoeglijk hun vette lijven te voeden.
Niets voor mij dat gezoek van het ene naar het andere punt.

Maar wat is dan wel ons bezoek doel?
Van een andere vriend P.P. had mijn vriend Lantos geleerd: wat heeft de stad echt nodig! Tot P.P.-verbazing wist Lantos steeds met een snelheid een punt te vinden waar hij geïnspireerd bewerkte wat de stad het hardst nodig had. Als ziener visionair vond hij die plek en werd instrument van de stadsengel, die hem aanzette tot. Zowel P.P. als Lantos zijn oude tempelieren die nog een zoekcode hebben om het oorspronkelijk spirituele stads stichtingspunt te eren met verbinding tot de stadsengel sferen.

Mijn intentie was echter de sferen te vinden van zo’n oude alchemistische stad gebouwd op haar zeven bergen. Van boven naar onder zag ik een groot alchemistische stadsgeest met heel veel sferen, daaronder de stadsengel, dan de verzameling stadstrauma’s en tot slot op het oppervalk de ‘Stadsbel’. In de aarde leefde nog de Stadsgodin met haar juweel. Vooronderzoek gaf al hoop daar de stad als geheel nog de vier elementen sferen kent, dat je bijvoorbeeld in Amsterdams centrum wel kunt vergeten. Meest is daar alleen een negatieve vuurlucht sfeer met ondermaanse demonische sferen.

Ook moest ik een persoonlijk aandeel in de stads traumatiek herkennen en oplossen uit de dertigjarige oorlog. Praag is tot tweemaal toe het beginpunt geweest van religieuze strijd in de 15e eeuwse Hussieten oorlog en in de 17e eeuwse Dertigjarige Oorlog. Steeds heeft het katholicisme deze Godinnen regio weten te beheersen en een verwoestende invloed gehad op de grotere regio.

Overigens verbaasde me het ook niet dat de grote stadsrivier geen bewuste en voedende verbinding meer had met de stad.


Stadsweg
Als door een wonder geleid parkeert m’ vriend zijn ‘automonster’ vlak bij de burchtberg met het kasteel annex Sint-Vitus kathedraal. Dit complex is een snelbaan van zuigende mensen en alleen voor het koor vind ik een plek om de stadsgodin te begroeten.

Een waar speelhol van persoonlijkheden leeft de mens hieruit in de tussensfeer, voorbijgaand aan de juwelen in de ondergrond en bovenwereld. Men kijkt te horizontaal en vergeet de schatten.


Kostel Panny Marie pod řetězem
De plek die ons beiden boeit is een kerkje van de Maltezer orde met veel uiterlijke tempelieren symboliek. Daar kunnen alleen biddenden/aandachtgevenden naar binnen en vinden we de verticale verbinding en delen onze zorg en aandacht.
De plek is verbonden met Amsterdam via de boven sferen met het alchemistische gedachtengoed.
De omgeving is geheel van de Malteser Orde en interessant is een standbeeldplek met daarop de scene van de onthoofding van J
ohannes de Doper, een archetype van deze wilde vrije man die de tempelieren eerden.

From 1156 to 1159, the Knights Hospitaller received land south of the bishop’s court, near the bridgehead of the former Judith Bridge. The centre of the Hospitallers was the Church of Our Lady beneath the Chain, whose name reflects the fact that a chain was used either to seal the gate of the commandry or to block boats on the river to prevent them from passing through Prague without paying customs duties.
The church belongs to the Czech Grand Priory of the Order of the Knights of Malta as a monastery church and is the property of the Sovereign Military Hospitaller Order of Saint John of Jerusalem of Rhodes and of Malta.


Maar waar komt dat zoeken van de oudste verbindingsplek toch vandaan?
We waren eens beide tempelieren bouwmeesters en in Laon staat nog een 'gedrieerlijkt' product. Dat zijn echt de Oer plekken van de oudste verbindingsplekken van stadsvestigingen.


De vandaag bezochte plek was dan wel niet het oudste stichtingspunt maar wel wat in geomantische zin betreft een satellietplek van Praags Oerplek en verbonden door ritueel en energetisch met het oorspronkelijke punt. Dat lag waarschijnlijk elders.

Eer de oorsprong en loop weg van de schaduwmens plekken.
Snel weer naar huis om niet te lang in de sferen van het andere te zijn en ‘wiederholend’ de nacht in gaan.


Het werkelijke punt?
Vandaag leidde de Geest ons naar dit punt. Thuisgekomen zag ik dat de werkelijke tempelieren hun eerste nederzetting hadden in de kerk van Sint Anna, gesticht door St Václav in 927 AD. Daar werd rond 1230 een klooster gebouwd door de werkelijke tempelieren, dat ze in 1312 weer moesten verlaten op last van de koning.
De eerste vrije president van Tsjechië Václav Havel, heeft de ‘Dagmar and Václav Havel Foundation Vision 97’ gesticht die dit spirituele centrum weer zijn unieke nu meer wereldse publieke plaats geeft. Ook om eens te bezoeken. De door ons bezochte plek kun je de spirituele poot noemen. Een ware contemplatieve plek.

En verder, als je meer bezoeken maakt, komen er meer aspecten naar voren. Dit is maar een aspect.

Eer de opbouwende Oude en Nieuwe krachten boven Nederland, de Pyreneeën en het Fichtelgebirge