donderdag 22 augustus 2019

Rekening houden met en voorbij het persoonlijke groeienHet schone van geomantie is een uitgangspunt daarin dat alles doorleefd is en een territorium heeft met een bepaalde kwaliteit en wensen van omgang. Als energeticus stem je af op dat veld, die plek, die omgeving om te ervaren wat daar reeds leeft en ook vooral de eerste verblijf rechten heeft. Als je dat kent, stem je af en overleg je op die kwaliteit bij gebruik, wonen, bouwen en verblijf.
Een sociale aards empathisch vermogen dat geheel verloren is in de huidige ego-tijd. In deze persoonlijkheids dwang gelden alleen de lagere ik behoeften en is geen afstemming om rekening te houden met. Dat is ook de oorzaak dat veel karma wordt opgebouwd daar geen echt contact meer is in wisselwerking. Karma dat overigens niet werkzaam is in de vele fijnstoffelijke werelden, die persoonlijkheid loos, soms zelfs trans persoonlijk is en uitdrukking wil zijn van het Geheel Omgevende.

In de uiterlijke realiteit is veel te doen over gastmensen uit andere culturen met ander gedrag, religie en kleding. Ook daar geldt dat komend in deze cultuur de rechten en plichten gerespecteerd dienen te worden en niet te blijven in het daar en toen aangepaste kleine ik van je oorspronkelijke verblijfsplek. Als het gedrag aangestuurd door een transpersoonlijke geest in werking komt, is werkelijk samenleven in diversiteit mogelijk. Nu zie je door ons onvermogen tot aanpassen een diepgaand afglijden, gevaarlijke botsingen, geen rekening meer houden met e.d.

Ook de westerse mens zelf is onleers aan het worden als het gaat om aanpassing bij bezoek aan andere culturen.  Vreemd gedrag op cultusplaatsen, overgedrag en grensoverschrijdend gedrag.

Ik herinner me dat in de hogere tempelieren kringen je je ding deed zoals strijden, waarin je goed was, bijvoorbeeld vechten tegen bijvoorbeeld de islam. Na afloop van je handeling ging je genoeglijk uitwisselen met de tegenpartij om van elkaar te leren. Daar is onze cultuur uit voort gekomen en heeft nieuwe bewegingen gezet in wetenschap, architectuur zoals de gotiek ed.

 In deze tijd gezegd is werkelijk contact met het andere nodig om te groeien ook als cultuur. Daarvoor in een transpersoonlijke geest nodig die niet alles buiten zich werpt en hangen blijft in zijn innerlijke reacties zonder dat te onderzoeken. We worden nu letterlijk overdonderd door alle naar buiten geprojecteerde onverwerktheid van onverwerkte daar en toen innerlijke reacties. Tijd om vooral wakker te worden en niet overgeven dat machts religies ons abusievelijk hebben geleerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten