woensdag 26 augustus 2020

Eens een Koningen dodenrijk in Ochsenkopf: Karel de Grote en zijn latere incarnatie als Napoleon


Gisteren was ik op de Ochsenkopf en het onderwerp was ondermeer de berg als verblijfplaats van koningen. In de lokale sagen wordt ondermeer Karel de Grote genoemd en ook koning Salomo. 
http://www.bayern-fichtelgebirge.de/ochsenkopf/13.htm

Nu waren in het prehistorische verleden bergen en vooral de hoofdbergen voor wereldse heersers een plek om te bezoeken voor persoonlijke inwijding met de hoogste bergeesten. Karel de Grote is op zijn veldtochten hier geweest en volgens mijn herinnering ook op de berg geweest.

 





leven en dood inéén verstrengeld, boom op de Ochsenkopf oostzijde





Eigen herinnering


Karel de Grote wilde onbedingt naar boven, als een soort missie. Hij ging te voet naar boven met honderden mannen die hem beschermden. Boven deed hij een gebed aan God. Hij was hier aan de grens van zijn Frankische Rijk waar de rivierbronnen waren.

Hij heeft de berggeest bezweert. Onder de bergondergrond niet ver onder de oppervlakte was de vloek van Karel de Grote tegen het Oude Geloof en ook een latere 9e eeuwse roomse afsluitvloek, een Bergvervloeking.

 

Karel de Grote heeft ook zijn ziel hier achtergelaten: bewaard voor de toekomst.

Dat deden ze bij hoofdbergen om eens terug te komen. Nu is zijn zielestuk weg. Hij heeft het opgehaald in een latere incarnatie als Napoleon

Toen is het hem wel gelukt de Slaven oostelijk te verdrijven wat in zijn incarnatie als Karel niet gelukt is. Napoleon is door het Fichtelgebirge gereisd met zijn leger en heeft zeker overnacht in Fichtelgebirge

Bewust-onbewust heeft hij zijn ziel opgehaald.

 

Dit is een Koningen berg waar koningen heen gingen op hun geestelijke doorreis en er veelal bleven hangen op die reis na de dood. Van Karel niet zoveel last, wel van andere koningen die hier rondhangen.

Salomo hebben de christenen erin gebracht omdat de mythe in de 9e eeuw nog leefde en missionarissen -volgelingen van Bonifatius- hebben dat idee overgenomen.

Koningen gingen heel bewust hiernaartoe om te ontmoeten tot in de 17e eeuw. Na de dertig jarige oorlog in onbruik.

 

Het koninkrijk der koningen is nu als dodenrijk overigens ‘leeg en gesloten’. Geen koninklijk bezoek meer mogelijk


 


Deutsche Karikatur aus dem Jahr 1816

 

Napoleon I. ist einer der berühmten Kurzschläfer der Geschichte. Angeblich sagte er:

„Vier Stunden schläft der Mann, fünf die Frau, sechs ein Idiot“

Interessant ist seine Fähigkeit rasch „abzuschalten“ und sofort einzuschlafen:

„In meinem Kopf sind die verschiedenen Affären fachweise geordnet wie in einem Schrank. Wenn ich eine unterbrechen will, so schließe ich ihr Schubfach und öffne das einer anderen. Sie geraten nie durcheinander, sie verwirren mich nicht und ermüden mich nicht durch ihre Vielfältigkeit. Will ich schlafen, so schließe ich alle Schubfächer und bin sofort eingeschlummert.“

Ein andermal vergleicht er seinen Kopf mit einem Taubenschlag:

„Um über irgendetwas zu verfügen, öffne ich das betreffende Flugloch, indem ich gleichzeitig alle übrigen schließe; wenn ich schlafen will, schließe ich sie alle.“

Infolge dieser Fähigkeit genügten ihm drei bis sechs Stunden Schlaf, sonst arbeitete er ununterbrochen. Napoleon starb im Alter von 52 Jahren an den Folgen einer Magenkrebserkrankung.

https://ganzheitlichschlafen.wordpress.com/2016/06/01/napoleon-ueber-den-schlaf/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten