maandag 10 januari 2022

Een aanrader Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari is een van de invloedrijkste denkers van onze eeuw. Hij werd wereldberoemd met zijn boeken SapiensHomo Deus en 21 lessen voor de 21e eeuw, waarvan er samen meer dan 35 miljoen verkocht werden. Harari verklaart in zijn boeken het enorme succes van de diersoort mens. Maar hij legt ook uit dat donkere wolken zich samenpakken boven die alleenheerschappij.

Langzaamaan begint het erop te lijken dat de mens ingehaald wordt door de intelligente creaties die hij zelf gemaakt heeft. Harari voorziet een omslagpunt waarin artificiële intelligentie slimmer, en dus ook invloedrijker is dan wij.

Yuval Noah Harari werd geboren in Israël, leerde zichzelf lezen toen hij drie was en specialiseerde zich als student aanvankelijk in militaire geschiedenis. Sapiens kwam voort uit een reeks colleges die hij gaf aan de universiteit. Harari’s man stimuleerde hem om er een boek van te maken, en inmiddels zijn ook de eerste twee delen van de verstripte versie verschenen, de beeldverhalen Het ontstaan van de mens (2020) en De pijlers van de beschaving (2021).

kijk eens naar de uitzending  van 27.12.2021, De eerste Wintergast van 2021 is historicus en schrijver Yuval Noah Harari (1976), dat t/m 17 januari beschikbaar is.

ik houd hem als incarnatie van David Ben Gurion, de stichter van de Joodse Staat.

https://www.npostart.nl/vpro-wintergasten/27-12-2021/VPWON_1330342Geen opmerkingen:

Een reactie posten