dinsdag 12 maart 2024

nieuwe publicatie over Klooster Ter Apel als Centrum van zeer oude cultusplek

 

Dick van den Dool publiceert twee spirituele belevingsroutes in- en rond het Klooster Ter Apel

Foto: André Dümmer

TER APEL – Auteur Dick van den Dool, zal op donderdag 21 maart aan de directeur van het klooster Marjan Brouwer het eerste exemplaar aanbieden van de publicatie “Kloostergeheimen Ter Apel”. Dat gebeurt om 15.00 uur in de Refter van het Klooster ter Apel. Dick van den Dool, één van de bekendste geomanten van ons land beschrijft in deze publicatie twee spirituele belevingsroutes in- en rond het Klooster ter Apel.

Geomantie is de leer van de verborgen krachten van de Natuur, die een verbinding legt tussen de fysieke zichtbare werkelijkheid en de subtiele energetische belevendigde werkelijkheden. Architecten uit de Oudheid en de Middeleeuwen maakten gebruik van deze leer bij het inrichten van de openbare ruimte en het ontwerpen van gebouwen. Zo ook bij het klooster Ter Apel, een Oerplek waar in verschillende tijden op een eigen manier contact werd gelegd met het Heilige, het Hele.

Dick van den Dool, één van de bekendste geomanten van ons land, heeft voor deze publicatie op basis van de geomantische leer twee spirituele belevingswandelingen samengesteld. De eerste route is een rondgang door het klooster. De tweede route is een wandeling in de directe omgeving van het klooster. Je ontdekt hoe bij de aanleg van het klooster rekening gehouden is met onder meer krachtplaatsen, energielijnen, Natuurkrachten, de vier elementen, polariteiten, symbolen, de juiste materiaalkeuze, vormkrachten, kleuren en oude kennis. Je krijgt zo een heel andere kijk op het klooster en de werkelijkheid.

De auteur geeft toe dat de geomantie vooral een oude ervaringsleer is en geen harde wetenschap, maar nodigt je uit om zelf deze zienswijze te ervaren en haar waarheidsgehalte te toetsen. Hij verleidt je om op een andere manier naar het klooster Ter Apel en je omgeving te kijken, te voelen en te ruiken. Kortom hij activeert je intuïtieve, spirituele kant. Durf je deze uitdaging aan?

Belevingswandelingen
Je ontdekt tijdens deze wandelingen hoe bij de aanleg van het klooster rekening is gehouden met onder meer krachtplaatsen, energielijnen, natuurkrachten, de vier elementen, polariteiten, symbolen, materiaalkeuze, vormkrachten, kleuren en oude kennis.

Kloostergeheimen ter Apel is verkrijgbaar bij het Klooster Ter Apel, de reguliere boekhandel en via de website van Uitgeverij Profiel www.profiel.nl. Deze publicatie kon worden gerealiseerd met steun van het Nationaal Programma Groningen.

Ingezonden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten