donderdag 27 september 2012

De Mysteries van het Fichtelgebergte Natuurmystiek; Sophia roept van Nieuwe maan 15 t/m 20 oktober 2012

Het Fichtelgebergte is een groot prachtig Natuurpark in het noorden van Beieren tegen de grens met TsjechiĆ«. Bergen, wouden, Oersteenformaties, grootse uitzichten en vriendelijke mensen. Het gebied ligt op de grote waterscheidinggrens in Europa en is het brongebied van vier grote rivieren die elk een hemelrichting uit stromen! Ook zijn er vele natuurlijke bronnen en waterkuuroorden met helend grondwater. Het gebied is nog vrij lang een groot heelmakend inwijdingsgebied geweest waar alleen speciale mensen woonden die de Natuur respecteerden. Een mooie gelegenheid om een nieuwe band aan te gaan met je Zelf door natuurmystiek met nu als thema Oervrouwelijkheid In deze ervaringsweek kun je ook halve dagen werken in en om de boerderij dan wel de eigen weg ingaan en gaan we halve dagen op stap. Het programma wordt per dag bepaald, afhankelijk van weer en ‘individuele gebeurens’.
In m’n eerste week over natuurmystiek in september was ik op de Steinberg vlakbij de Heilige Wiese en opeens een stem tot me sprak: “een dezer dagen krijg je bezoek van iemand die je niet kent. Dat bezoek is belangrijk voor je.” In eerste instantie ging ik er van uit dat het ging om een fysiek mens maar na later bleek bleek het wat anders. Twee dagen later was ik namelijk op een andere berg en daar had ik een spontane ontmoeting met een ‘koningin’ in de bovensferen. Dat raakte me diep en een vriend vertelde me dat dit de Sophiasfeer is, nu boven de aarde i.p.v. beneden in de Aarde, door de doorgaande wijzigingen op deze planee nu boven de grond levend in de bovensferen. Sindsdien kan ik haar niet meer uit m’n gedachten halen en noem dez berg van nu af aan naar haar oude naam waarvan ik haar ken ‘Kristalberg’. “Je hebt me lang gezocht en nu gevonden!” En deze berg heeft nog een ander mysterie om te ontmoeten in de aarde zelf! Programma - aankomst zondag 14 oktober na 19.00 uur 20.00 uur: diner en introductie - maandag t/m zaterdagmorgen: programma van 6 dagen - vertrek: zaterdag of zondag 21 oktober of een in overleg te bepalen tijdstip
Thema Natuurmystiek Een verdiepingsweek om stiller op te worden in de Natuur. Stiller in materie (lichaam), ruimte (emotie) en tijd (denken) om dichter bij het Oervrouwelijke in jeZelf en de Natuur –Sophia- te komen Naar buiten gaan om meer naar binnen te gaan door: - wandelingen; bewuster meditatief wandelen - ervaringen delen of uitdrukken in schilderingen, klei of verhalen / gedichten schrijven - inspiratie opdoen uit eigen ervaringen, ervaringen van anderen en oude verhalen van westerse natuurmystici over het Sophia-aspect - persoonlijke en collectieve Sophia visioenen in het Fichtelgebirge Aspecten die aan de orde komen: - de verschillende vormen van natuurmystiek en je innerlijke verbondenheid met het oermannelijke en oervrouwelijke - reinigingsoefeningen van de verschillende (subtiele) lichamen met bronwater, aardeplekken, visualisaties en contact met planten, bomen en natuurwezens om het eigen systeem doorstromender te maken - het herontdekken van de innerlijke vrouwelijke mysticus - natuurmystieke vrouwelijke wezens wat zijn dat - relatie geomantie/gaialogie en natuurmystiek - bezoeken van oude vrouwelijke natuurmystieke plekken, zoals de ‘Sophiaberg’ , Schneeberg, Hohenberg en andere oervrouwelijke bergomgevingen - vinden van je eigen natuurmystieke plaats op de ‘Sophiaberg’ en daar langere tijd alleen verblijven - bezoek aan een heerlijk heilbad Sibille - plant van aandacht: gaspeldoorn met haar levenbrengende vruchten - dat wat zich aandient Voor meer informatie neem kontakt op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten