maandag 9 september 2013

Feng-Shui stellingen aanscherpen.


  

Ik wil graag de komende tijd wat geomantische uitspraken nuanceren en verrijken. Een uitspraak van een Feng-Shui adept:

“Weet u hoe snel een gebouw u beïnvloedt?

  9 seconden na binnenkomst beïnvloedt een gebouw uw bewustzijn
  3 maanden in een gebouw wonen beïnvloedt u op emotioneel niveau
  6 maanden in een gebouw beïnvloedt u op lichamelijk niveau!!!!
  9 tot 12 maanden in een gebouw beïnvloedt u op spiritueel niveau
Het is dus feitelijk een zaak van gezond verstand om te zorgen dat u in een goede Feng Shui omgeving woont en werkt!” (Bron: Structurella)

Elke omgeving beïnvloedt en geeft een wisselwerking met een mens, dier, plant of andere wezensvormen. Elk object geeft en neemt in de grote levensstroom.  Hoe iemand dat ervaart is heel persoonlijk op de wijze hoe wakker iemand waarneemt. Je voelt het, dan wel reageert al of niet meer emotioneel, of spiritueel is opener of afgeslotener. Je kunt niet algemeen zeggen dat er een tijdsfactor is in de door mensen onderscheiden subtiele lichamen. Het bovenstaande vanuit een feng-shui standpunt en is wel  te mechanisch en standaardiseert en gaat ervan uit dat de mens een machine is met procesfasen.
individuele wisselwerking plant-mens op Schiermonnikoog; los-stromen en ontvangen

Beter gezegd is dat een gebouw beïnvloed en kwaliteiten heeft waar je mee kunt dealen.  Als je wakker bent weet je het gelijk, slaap je dan merk je het pas na enige tijd in bijvoorbeeld je lichaam.
Westerse geomantie dat ik graag deel, kan wakker makend zijn en dat doet trouwens elke omgeving daar het iets in je aanraakt. Zalig juist deze aanrakingen! Feng shui kan vaak te materialistisch verworden maar kent in haar essentie essenties.
Dank collega’s voor de inspiratie om door te geven en blijf voor-AL allert!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten