woensdag 22 januari 2014

Ook op grijze dagen is de zon niet voorgoed verdwenen.
 Arnand Desjardins

Terugblik en stand van zaken in  januari op de Naturbegegnungshof Schirnding in het Fichtelgebirge
Het is een rustige sneeuw loze januari met zeer mild weer en af en toe zonneschijn. Het gebeurt niet vaak dat je in januari kunt bouwen.
Elke maand houden we hier ook inspiratieve avonden en excursies in het landschap. Een impressie van de tocht naar de Venusberg vind je hieronder.   
De werkzaamheden waren ondermeer:
-       Het leggen van een nieuwe  infrastructuur in het huis van kou waterleidingen, hoofdleidingen elektriciteit en afvoeren van het dakgedeelte. Een hele grote maar noodzakelijk klus.
-       verplaatsen van de gangdeur naar achter om aansluiting te krijgen met der oude vakwerkwand en het uitgraven van de onderliggende gewelfopvulling en dat versterken
-       deels schoonmaken van wanden in zitkamers boven en het afsmeren van de brandwand
-       aanbrengen van drie ramen in de schuren
-       aanbrengen tussenwand in badkamer oostzijde
-       leggen afsluitbodem in wc ruimte
Met heel veel dank aan Andreas, de timmerman  en het installatiebureau.

Oproep; werkassistentie
Dringend gevraagd assistentie voor de komende periode.  Mocht je iemand kennen die tijd en zin heeft om een steentje bij te dragen,  laat het me weten! Momentane werkzaamheden;  wanden schonen, voegen, schuren balken, zaagwerk buiten, luieren e.d. 

Volgende reismomenten om mee te reizen
- vertrek vanuit Nederland op woensdagmiddag 29 januari en retour 7 februari . Wil je zelf langskomen laat het me weten.  Je kunt ook goed met de trein hier komen. Een enkele reis vanuit Schirnding kost zo 60 euro als je via ons  vroegtijdig boekt.


Dank voor je aandacht!!

Graag tot weerziens of weerhorens...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten