zondag 7 september 2014

Wat een gift geeft de mens aan de omgeving; Chemiethee uit Indië


Is thee wel zo gezond wat chemie betreft? Een recent onderzoek van Greenpeace toont aan dat  94% van de onderzochte theesoorten afkomstig uit Indië pesticiden bevatten.
 Bijna 60% van de  Indische monsters bevatten een cocktail uit tien chemicaliën en een monster bevatte zelfs 20 verschillende giften!!
schone o zo schone schein

Exotisch drinken  met een gifangel. Daar gaat dan  de  goede naam van de thee van de bekende merken  Hindustan Unilever Limited, Tata Global Beverages Limited, Wagh Bakri Tea, Goodricke Tea, Twinings, Golden Tips, Kho-Cha, Girnar. In de tachtiger jaren gold de uitspraak: Indië is uitwendig smerig maar inwendig schoon. Het westen is uitwendig schoon maar inwendig smerig. Inmiddels is binnen en buiten alles overal verchemiseerd.  
Geef mij  nu maar gewoon heet water zonder theezakje. Twintig jaar gelden keek men in een restarant me al vreemd aan als ik vroeg om thee zonder zakje, oftewel gewoon warm water.  Nou ja dat water is natuurlijk ook niet meer wat het was. En wat die thee betreft, haal het uit je eigen tuin. Maar die ligt toch in de gifwolk Nederland, vlak bij een weg, in een stad………. Hier wordt er niet giftig van, wel verdrietig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten