vrijdag 17 oktober 2014

Boeren familie Doolhof traditie


Toen mijn vader in 1949 terugkwam na vier jaar verblijf in Indonesië ging hij weer werken op de ouderlijke hofstede. Het boeren zit al zeker duizend jaar in onze genen. De ouderlijke hof in Giessenburg wordt sinds begin 1800 door dezelfde familie bewerkt. Continuïteit.

Elk jaar snoeit m’n vader de oude lei linde voor het huis, Vier bomen vormen een schild tussen huis en de oude zee/rivierdijk uit de 13e eeuw.  De bomen die naar schatting een honderd jaar oud zijn werden dit jaar voor de 64st keer met de hand gesnoeid, in twee afzonderlijke dagdelen. 64 Keer, jaar in jaar uit!  Volgend jaar als het hem goed gaat de 65 ste keer op zijn 89ste verjaardag. Een sterk geslacht met gevoel voor traditie en continuïteit.
Hier in Schirnding ben ik ook ingetrokken op een oud boerengoed waar eenzelfde familie vanaf begin 1700 woont tot midden 20ste eeuw. De familie Jäckel. Opmerkelijk dat m’n drie kinderen allen een voornaam kregen die begint met een J. Continuïteit in de familielijn wel te verstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten