vrijdag 17 oktober 2014

Luidklokken analyse


Een thema dat me deze week in de verdieping bracht is de luidklok. Interessant zijn de oude tradities van het gieten, de kerkelijke inwijding, de lokaliteit in de toren van het kerk energetisch centrum  en het gebruik in de vorm van de luidtradities die in de loop der jaren zijn ontstaan. Een ware praktische magie rond de luide klokken die seculier, religieus, spiritueel en subtiel hun eigen taken hadden. Nog steeds halen klokken ons uit het dagelijkse ritme en maken oude archetypische lagen in de ziel wakker. Echte wakkermakers zijn het. Doch ook  nog  reinigers/losmakers, zenders en verbinders van niet altijd meer zuivere sferen. Ook klokken kunnen namelijk een omslag hebben gekregen dat ze niet meer verbinden met de lichtrijken, zoals de engelensferen,  maar met de demonische velden! Het roept op en verbindt onbewust en ongevraagd.

Opmerkelijk dat in de westerse tradities klokken vanaf het begin van binnen worden aangeslagen terwijl in het oosten de buitenaanslag centraal  stond.  Opmerkelijk is ook dat klokkengieters vaak ook kanonnen hebben gegoten.  Ware alchemie van het ene en het andere, opbouw en vergaan. Het omsmelten van klokken in kanonnen is in Europa rijkelijk toegepast in de 1e en 2e W.O.  Het omgekeerde vond ook plaats dat kanonnen van de veroverde vijand werden omgesmolten tot de oude hoofdklok zoals in de stad Wenen ter viering van de overwinning op de Turken die de stad wilden innemen in 1683.  

Hier in Schirnding slaat de luidklok lang rond elf uur. De reden wordt tweeërlei uitgelegd als een herdenking aan de zeer bloedige dertiger jarige godsdienstoorlog (17e eeuw) of zoals in het nabijgelegen stadje Arzberg dat de mijnarbeiders dan de mijn introkken voor hun zware ijzererts winning.   

Ondanks de nieuwe klokken reageren natuurwezens nog steeds archetypisch op het geluid door weg te kruipen. Ook zij hebben onderscheidingsproblemen dat  we in de andere tijd leven waar eenzijdigheid niet meer geldt doch veelzijdigheid naast elkaar mag bestaan. Een eenzijdig veld bestaat schijnbaar niet meer.

Voor het reinigen van gebouwen, mensen en sferen kunnen klokken behulpzaam zijn. Jonge mensen gebruiken daartoe meer de luide muziek.  Subtiel georiënteerde mensen kunnen andere technieken toepassen en het lijkt er zelfs op dat bepaalde mensen niet meer in materie gebonden intenties nodig hebben om te transformeren. Materie is daarbij meer een last dan een lust.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten