maandag 20 april 2015

Tuinomvorming


Zaterdag  waren vrijwilligers in de tuin bezig met het aanleggen van een  bergbed vanuit de perma-cultuur gedachte. Een langwerpige verhoging in een tuin deel om beter gebruik te maken van oppervlakte, temperatuur en bewerkbaarheid gemak. De dag was georganiseerd door een lokale  Umweltstation OBI uit Hohenberg.


Reden voor mij om eens de tuin subtiel waar te nemen. Het eerste dat opviel is de aanwezigheid van een ‘tuingeest’ van een licht karakter met aarde-vuur kwaliteiten. Het is al hier aanwezig sinds de gebruikmaking van het erf rond 1600.  Deze natuurgeest heeft de vorm van een godin en gebruikers van de tuin kunnen door haar worden geïnspireerd.  In haar veld leven ook de echte tuinkabouters die een special ingang hebben aan de heuvelzijde.  Zij leven diep in de berg in een gemeenschap.
Onder haar is een meer oorspronkelijke geestvorm die meer het karakter heeft van een aspect van de zwarte godin; het zet aardevuur om in vruchtbaarheids-warmte voor de planten wereld. En heeft sterk het karakter van water-vuur zwart aether.
En zeer diep in de aarde is het levende goudvuur.

Na afloop van de tuin deel omvorming bleven we wat na met subtiele belangstellenden. Opmerkelijk was de openheid van de kabouter wezens die de nieuwe tuin vorm met muziek en feest begroeten. Het is weer voorjaar!Geen opmerkingen:

Een reactie posten