maandag 6 april 2015

wat gedachten……..

Het heeft me altijd al geïnteresseerd het plaatselijke Zelf, het lokale ego dat afgestemd is op de ruimte ter plaatse met haar eigen vaak geïsoleerde geschiedenis in de loop van de lokale stam. Het was ook beklemmend met haar geringe bewustzijn van wat bestaan werkelijk is door de focus op overleving i.p.v. bewuster leven in verbinding met materie, ruimte en tijd.

Een diepere laag aan de oppervlakte van dit lokale zelf van ons zijn, de eigen ziel, met haar eigen ontwikkelingsweg manifesteert zich in het lokale door zijn of haar kwaliteiten daar in te zetten voor de ontwikkeling van het Geheel.

Nu het lokale minder lokaal is geworden en boven lokaal het lokale helaas wil gaan overheersen is er een nieuw concept nodig, een andere benaderingswijze.  Deels ook omdat de drive voor deze duale  ‘oude’ mens was en is vanuit onvrijheid, angst en onjuiste verbindingen met het geheel door bezettingen van subtielere ‘hogere  of lagere wezens’ en vooral een te nauw verbond met de fysieke materie om ons heen, dat ook werkt als een bezetting.

Deze tijd biedt de mogelijkheid ons Universele Multi dimensionele Zelf ruimte te geven met haar kwaliteiten van non dualiteit, de essentie. En voorbij het lokale, voorbij ruimte/materie hier naar de Ruimte universeel. En van tijd toen naar komend naar het steeds gepresenteerde NU. En vooral  voorbij het domein van de angst naar de liefdevolle verbinding met het AL. 

Het universum is dan hier en nu aanwezig. De manifestatie is direct in mijn ogenschijnlijk eigen mini-universum ter plaatse. Boven is beneden en daar is hier. De mens die bevrijd wordt  van zijn  kleine dwang zelf ego, met zijn onverwerkte zielsaspekten en zich bewust verbonden heeft met zijn lichaams Menszijn in de dualiteit en kan leven in materie, ruimte en tijd vanuit een essentieel bewustzijn.


Met dank aan de manifestatie van een authentieke mens Barbara Marx Hubbard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten