donderdag 19 mei 2016

De immer afgeleide Mens in het Regenboogtijdperk


Vandaag waren we in Erlangen in de Kinderkliniek. Het plan was dat onze twee jarige dochter aan haar hartje geopereerd zou worden. Ze was echter te verkouden voor een operatie nu. Dus dat wordt twee weken later.

In het ziekenhuis was het een drukte van jawelste. De 1.5 miljoen vluchtelingen in het Duitse doen ook een groot beroep op de medische wereld en dat zie je ook in deze kliniek waar schijnbaar culturen elkaar raken en vreemde talen om je heen ruisen.


Opmerkelijk om weer eens in de grote stad te zijn en te lopen  en de mensen te zien. Het leek als in Plato’s grot  waar massaal naar de wand wordt gestaard zonder te weten waar de indrukken vandaan komen.
De verkoopparadijzen zijn de grootste aantrekkers en verleiden het sterkst. 
Het meest bedrukkend waren de koptelefoonmensen die in hun eigen wereld deze wereld doorkruisen. Af en toe afgeleid door hun handi. In hun eigen wereld blijvend en geen contact meer met de omgeving; dat wat ons omgeeft en ook werkelijk om ons geeft.
In een café hoor je de persoonlijkheidsparadijzen maar kwetteren en je mist de aanwezige stilte, de uitnodigende vraag, het afstand nemen en vooral het liefdevolle onderlinge contact. Arme mensenwereld waar wil je toch  naar toe reizen?Geen opmerkingen:

Een reactie posten