vrijdag 15 september 2017

wij gaan voor lands eer en roem ten strijde koste wat kost

Mijn vader is in zijn laatste levensfase als 91 jarige. Na de oorlog was hij vrijwillig naar Indonesië gegaan om  ons land daar mede te ‘bevrijden’.

In totaal waren in de jaren 1945 tot 1949 ruim 200.000 Nederlandse soldaten, deels vrijwillig of grotendeels verplicht, betrokken bij deze  dekolonisatieoorlog. Daarvan zijn er nu nog ongeveer 2300 in leven. Er overlijden nu gemiddeld 600 Indië-veteranen per jaar. Dit jaar is m’n vader niet bij de herdenking geweest in Roermond.

Mijn vader kwam na vier jaar strijdtoneel en als verkenner gewend aan heel gevaarlijke situaties getraumatiseerd terug en heeft zich toch moeten vestigen en zonder hulp het beste ervan moeten maken. Zijn kinderen heeft hij echter wel  mede getraumatiseerd  en op dit moment ervaar ik deze familie karmische laag.

Een aspect wat niet zoveel onder de aandacht komt is de ketting vervloeking.  De Indiërs hebben de Nederlanders om vele ook terechte redenen vervloekt. Bij mij zat die vloek zo’n 10 m boven me en bestond uit een kring strijders die met krissen naar de aarde stootten en schreeuwden; ‘dood, dood, dood’.
Een  uitwerking heeft dat op m’n vader, zijn vrouw, zijn kinderen en klein kinderen. Het heeft even geduurd om deze strijders tot vriend te maken en de vloek ongedaan te krijgen.

Trans generatieve oorlogstrauma zijn echt heel  lastig om als kind van een ‘strijder’ te ontvangen.

En dank voor de ontvloeker helper!


Extreme situaties als oorlog en confrontatie hebben een fysieke, emotionele, mentale en spirituele doorwerking in de nageslachten.

politici en machthebbers sturen nog steeds voor hun gewin mensen in de verdoemenis
en offeren daarmede hun eigen cultuur op

Geen opmerkingen:

Een reactie posten