vrijdag 29 september 2017

niet de materie maar het geestelijke

In m’n onderzoek ter voorbereiding van een workshop over geneeskrachtig water in de herfst wat gegevens.

Bij de  Zwitsers badplaats  Bad Ragaz wordt water gebruikt uit een afgelegen kloof, de  Taminaschlucht, 4,4 kilometer van Ragaz, die in de late Middeleeuwen al bekend stond om haar helende waterbron. Men heeft met een houten pijpleiding van larikshout dat water naar de badplaats gebracht. Dat ging wel ten koste van de kwaliteit waardoor men in de badplaats in het water radioactieve stenen deed om het te bekrachtigen
Deze heilzame bron is ook door Parcelcus bezocht en hij heeft daarover geschreven.

Balneologie  is de naam van een therapeutische toepassing van natuurlijke geneeskrachtige bronnen, genezende gassen en peloiden  de vorm van baden, drinkkuren en inhalaties.

Paracelcus schreef al over deze wetenschap en zijn ervaringen en volgens hem is water de Oergrond der Dingen.

Hij verwoorde echter bewust niet de subtiele component, of zoals m’n leermeester en volgeling van hem het verwoord; ‘het gaat niet om het water maar om de (water)geest en de daartoe aangetrokken sferen met wezens.’ Juist ter plaatse waar het water uit de aarde stroomt en verbonden is met de genius loci treedt heling op vanuit de geestelijke wereld.

Momenteel ben ik op onderzoek uit naar een onlangs gevonden radioactieve bron met de hoogste graad van Bq.. Opvallend is dat ook daar in de bovenwereld een helend wezen leeft met hoge helende potentie.
In combinatie met drinken, plaats bezoek en contact met de subtiele werelden geeft dat het grootste effect!De mens is de ware hemel. Zijn ellende komt voort uit hemzelf. De bovenste hemel geeft alleen tekenen en toont de bedreiging, maar het is in onzelf dat deze wordt verwezenlijkt. Daarom moeten we niet bidden voor de bovenste hemel maar ons inwendige helen en reinigen; alleen dit zal tot algehele vrede leiden.

De mens is wat hij denkt: denkt hij een vuur, dan is hij een vuur; denkt hij een oorlog, dan is hij een oorlog.’

Alle dingen zijn vergif en niets is zonder gif. De hoeveelheid alleen maakt dat iets niet giftig is.

Veel meer dan waarheid, die zal zijn en was, is waan, die is. Het ogenblik regeert.

Anderen vertellen en het zelf niet doen, dat is min; anderen vertellen maar het zelf ook doen, dat is groots, dat is het helemaal.

Uitspraken van Paracelcus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten