maandag 6 juli 2020

een Geboortekom in een matriarchaal Fichtelgebirge heiligdom

Een deel van een verslag van een onderzoek naar de matriarchale wortels in het Fichtelgebirge

De wortels hebben de kominhoud zeer vastgezet en gebruikt als voeding en waterreservoir voor de spar in het steenmassief verankerd. Heel veel moeite kostte het en zweet om het te reinigen

De wortels hebben een deel van de kom verdiept door de zuren die vrijkomen. Heel veel sediment in de holte dat ik nog niet eerder zoveel heb aangetroffen. Aarde vermengd met steenresten van het grove niet erg vaste graniet.
Maar wat was het? Offerschaal, menstruatie plek voor vrouwen van opperpriesteres. Een Oer vrouwelijke plek. Doch ook een geboorteplek voor vrouwen.

Boven de kom is een kleine holte in de steen. Een offerplek.

Ik dateer de holte uit midden derde millennium dat daar door die cultuurfase ongeveer 500 jaar geëerd werd.  Een volk komend uit het oosten gericht op vruchtbaarheid riten door vrouwen. Ze offeren hun menstruatiebloed en het sperma van de man, wit en rood.
De steen lijkt aan de zijde van de lange kant, de steen erboven op een driehoek, met de punt naar boven, ernaast aan de zijkant de Driehoek naar beneden, de vulva vorm.

M’n eigen innerlijke steenvrouwe zegt: wij hebben dit niet gebruikt, te heilig deel.
Dit is dus een oudere cultuurfase van de slangen vruchtbaarheid riten.

Genius loci: fijn dat je vrij maakt. Was een belangrijke cultus fase van het eren van de gouden slang!

Halfzittend en half liggende vrouwe erin. Lengte van de mens toen ongeveer 1.70 m hoog.
Oriëntatie: ligpositie hoofd op oosten en voeten op westen.  Noordzijde ziet Original eruit en aan de rand is een dieper geultje dat afvloeit naar westen, beenzijde.  De afvloeiing aan de westzijde gaat steiler naar beneden in de loop van de steen. Daar werd de baarmoeder nageboorte op gelegd en het bloed stroomde naar beneden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten