woensdag 4 november 2020

verondersteld plaatsbeeld van onze tijdelijke woonplek in de Melkweg in Laniakea


 This is Laniakea a galactic supercluster comprising about 100,000 galaxies. That red dot you see is the Milky Way which includes 200 to 400 billion stars including our Sun. Credit NASA.jpg

Laniakea (Hawaïaans voor 'onmetelijke hemel') is een zeer grote supercluster, waarvan het Melkwegstelsel deel uitmaakt. Deze supercluster is gedefinieerd en gevonden in 2014 door een team van de Universiteit van Hawaii onder leiding van Brent Tully. Het centrum van deze supercluster bevindt zich bij de Grote Aantrekker. De supercluster is gedefinieerd als alle sterrenstelsels en clusters die zich, als de beweging op basis van de uitdijing van het heelal wordt afgetrokken, naar de Grote Aantrekker bewegen. De Virgosupercluster, traditioneel de supercluster waartoe het Melkwegstelsel wordt gerekend, is slechts een klein stukje (minder dan 1%) van dit supercluster. (wiki) 

ik zag op het net deze foto maar het is maar de vraag of de conceptie klopt, doch het geeft in elk geval een metabeeld van een verondersteld groter Heelal met onze kleine grote plek in dat geheel.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten