zondag 29 oktober 2023

herplaatsing in de middenwereld van het eens weggedrukte

 



foto"s van R. Wolf
....met vereende krachten is de laatste Eersteen in de kloostertuin van Ter Apel geplaatst. Gevonden bij de laatste opgraving deze zomer in het westfundament. Maakte onderdeel uit van het steenkringen complex dat tot in de 8e eeuw daar nog goed functioneerde.

Eer aan het kloosterbestuur, de helpers en de laatste sjamaan van Westerwolde, die gezamenlijk het in deze nieuwe tijd hebben gebracht!

De steen is ook een aandenken aan al die studenten die bij de opgraving meewerkten.

zaterdag 28 october 2023

"De meeste mensen zijn ervan overtuigd dat goed willen doen in alle omstandigheden, erop neerkomt dat men dwaas is en dat verstandige mensen altijd proberen zich te redden, zelfs ten koste van anderen, of zich te wreken op degenen die hen benadeeld hebben. De Ingewijden daarentegen denken dat het goede overeenstemt met de vruchten van de mens en dat de mens juist op aarde is gekomen om vruchten te geven. Deze vruchten zijn lichtende gedachten, warme gevoelens, edele daden, vreugde, schoonheid en vrede, die men aan de anderen bezorgt. 
Iedere morgen moeten wij opstaan met de gedachte dat we goed willen doen. Dan kunnen de kiemen, de scheutjes die God in onze ziel heeft gezaaid, beginnen te groeien, zelfvertrouwen krijgen en zo zullen zij na heel korte tijd bloemen en vruchten geven."

Omraam Mikhaël Aïvanhov

"De meeste mensen zijn ervan overtuigd dat goed willen doen in alle omstandigheden, erop neerkomt dat 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten