dinsdag 26 december 2023

De grote Natuurmomenten beleven: rond midwinter

 Het Observeren en het schouwen van de Grote Natuur is zo oud als de Mensheid. 

Nu we net Kerstmis hebben mogen vieren en het bewustzijn hebben dat in Noord-Europa het christendom vanaf de vierde eeuw bewust de geboorte van Jezus de Christus hebben geplaatst voorbij de meest mystieke moment in het zonnejaar: de midwinter. Het vieren van dat draaimoment zat heel diep ingesleten in het collectief. Daar vond de wisseling van de Donkere  Winter in de Lichte Winter plaats. De uit het aardecentrum komende Zwarte Lichtimpuls komt rond die periode aan de oppervlakte en verbindt zich met Boven, de Kosmische Impuls. Dat bevruchtende moment was voor heel de Natuur met haar subtiele onderrijken het momentum om wakker te worden met een overstijgende impuls.  Het begin van het nieuwe opbouwende halfjaar systeem en het lossen van het afbrekende halfjaar systeem.

Als je nu onderzoekt hoe deze natuurlijke dynamiek zich in de 21ste eeuw nog manifesteert ben ik niet positief. De afgelopen week heb ik dat wakkermakende gebeuren op vele plekken in Nederland onderzocht. Alleen op werkelijke krachtige Oorsprongspunten kan het zichzelf nog autonoom manifesteren maar op vele Oerpunten kan het niet meer in de middenwereld komen. Vaak door menselijke fijnstoffelijke vervuiling, het niet meer legen van de helledepots en het niet meer eren van de natuur maakt dat de grote natuur in Nederland zich terugtrekt uit het mensenveld. Een gegeven dat ik al meer dan tien jaar waarneem in de opbouwende subtiele natuurrijken van de elementalen. Dat leidt tot een verval aan levenskracht van de natuur, bij de mens zelf  en het overheersen van afbrekende en tegenwerkende krachten in de mensenwereld.

Ik heb ook deze week ervaren dat met aandacht, kennis en inzicht de bezette poorten weer kunnen geopend worden. Niet om de hele omgeving te voeden maar wel locale subtiele rijken te voeden en vooral ook de reactivatie van het eigen energiesysteem. Immers dat natuurlijke gebeuren staat niet los van onze eigen energiehuishouding.

De plaatsing van Kerst rond die datum was een juiste strategie van de energiemeesters in die religieuze stroming. Ze herkenden de energtische uitwerking van dat gebeuren op omgeving, heilige plek  waar ze  hun riten gebouwen plaatsten en op de nog immer natuurverbonden mens. En Christus had in hun leer ook die functie voor de zoekende mens. 

Goed om te ervaren dat de Zwarte Christus, voorbij het Kristallicht, voorbij het aetherlicht nog steeds actief is vanuit het aardecentrum! Een impuls voorbij lichaam, ziel maar voor de Geest.

En het waarnemen van de belangrijke energetische momenten op aarde is zo oud. Hieronder een voorbeeld uit de jager-verzamelaartijd uit Schotland




Geen opmerkingen:

Een reactie posten