woensdag 26 juni 2013

laatste Nieuws Schirnding


Beseelte Landschaft für lebendige Menschen
Alle Elemente sind hier vorhanden: eine kraftvolle und lebendige Erde, ursprüngliches und sauberes Wasser mit vielen Quellen rund um Europas Hauptwasserscheide, eine feuerreiche Erde mit alten Vulkanen und weitgehend unverschmutzte, frische Luft. Vor allem aber besitzt das Fichtelgebirge ein beseelte Landschaft mit geschichtlich bedeutsamen Plätzen und vielen alten Kraftorten, die noch immer spirituelle Qualitäten wie Stille und Begegnung besitzen. Fünf Eigenschaften, die das Fichtelgebirge zum kraftvollsten Naturgebiet Deutschlands machen und viel Lebensqualität mit sich bringen!

        Bericht in de Frankenpost, een regionale krant met info van over mijn ervaringen met dit gebied als ‘ambassadeur van dit gebied’

Terugblik en stand van zaken in juni; 
Juni was een rustige maand met vele kleine klussen. De natuurstenen tuinmuur en de noordmuur zijn in bewerking. Binnen is wat opgeruimd en muren  geschoond en oude schoorsteenafvoeren verwijderd.
Het plan is om in het najaar in het oostgedeelte te gaan wonen met Nadine en de twee kits. Maar het is nog een hele klus om dat te realiseren!
Met heel veel dank aan de medewerkers van het dakdekkersbedrijf Grimm,  Yolanda, Andreas, Brigitte en andere  praktische ondersteuners. 

Oproep; werkassistentie
Dringend gevraagd assistentie voor de komende periode.  Mocht je iemand kennen die tijd en zin heeft,  laat het me weten! Werkzaamheden;  voegen,  lemen van wanden,  verven,   natuurstenen wanden herstellen, douche en wc tegelen, tuinieren en luieren e.d.
Werkleerweken Volgende bouwleerweek: de gehele maand juli. Noteer in elk geval de data en maak als je wilt anderen er op attent.




 Volgende reismomenten om mee te reizen
- Aanstaande   maandagmiddag  1 juli, en retour  medio juli in overleg.  Meereizende is ondermeer  Johannes.  Juli is een grote klusmaand en daar komen meerdere mensen. Wil je komen neem contact op om eventueel mee te reizen met iemand.
- 2 t/m 11 augustus is een eerstejaars studiegroep van de leergang in Schirnding. Oud leergangers die mee willen met deze groep zijn van harte welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten