maandag 3 juni 2013

Nieuws uit de Hof van Schirnding


Terugblik en stand van zaken in mei; zeer zeer veel regen en een vrijwel droog huis
Eind mei is begonnen met de laatste fase van het nieuwe dak op het hoofdhuis; het aanbrengen van dakpannen, dakvensters en dakgoten. Een grote klus voor het dakdekkersbedrijf om de bijna 2000 m2 dakoppervlak te bedekken met rode dakpannen.
Eind mei is het ook zeer regenachtig en het berghellingwater geeft best veel overlast op de bovenhof. Gelukkig hebben we goede grote afvoeren gemaakt om de ‘dauerregenafvoer’ op te vangen maar toch blijft het overlast geven en gevaar voor overspoeling van de hof. Met de bovenliggende eigenaar en gemeente moet dringend voor een goede blijvende oplossing worden gezorgd.
Bij de tuin is een begin gemaakt met het maken van een nieuwe natuurstenen muur met tien oude roze granieten tuinposten. Een hele klus. Op zolder is de vloerbedekking met leemstenen vrijwel kundig afgewerkt. De architect heeft al een indeling gemaakt voor het toekomstig gebruik van de zolderruimte, zodat de leiding infrastruktuur alvast kan worden aangebracht. De volgende stap is het aanbrengen van de hoofdkasten voor de nieuwe elektriciteit.
Met heel veel dank aan de medewerkers  van het dakdekkersbedrijf Grimm, Andreas, Brigitte,  Gitta en andere  praktische ondersteuners. En vooral ook de zeer deskundige architect Wolf Hartenstein!!!



Oproep; werkassistentie
Dringend gevraagd assistentie voor de komende periode.  Mocht je iemand kennen die tijd en zin heeft,  laat het me weten! Werkzaamheden; opbouwen tuinmuur, voegen,  lemen van wanden,  verven, muren metselen, natuurstenen wanden herstellen, tuinieren en luieren e.d.
Werkleerweken Volgende bouwleerweek: de gehele maand juli en augustus. Noteer in elk geval de data en maak als je wilt anderen er op attent.
Van harte welkom! 

Meedenken, participaties, verblijf en gebruik
Over de toekomst van de ‘Naturbegenungshof Schirnding”. In elk geval zal de begane grond een openbare functie krijgen voor ontmoetingen.  Daar zal mogelijk een vereniging voor worden opgericht  voor het beheer. Op de eerste verdieping is het westelijk deel van het huis de woonhuisplaats voor ons vieren. Het oostgedeelte  wordt een gastenverblijf voor tijdelijke of lang verblijvende gasten in natuurretraite,  of als arbeidstherapeuticum  of ‘opladen’ in het natuurpark of ander sinds.
Voor de realisatie van de wederopbouw is externe financiering noodzakelijk. We zitten te denken aan participaties in de vorm van aandelen in verkiesbare grootte met daaraan verbonden gunsten als gebruik van de ruimten inclusief tijdelijk of lang verblijf in het gastenverblijf. Wil je bijvoorbeeld met je groep hier jaarlijks iets ondernemen, dan kan dat.  Wil je met ons participeren, laat het vooral weten.

Opbouw
Gasten blijven welkom en dat geeft weer wat leven in de verbouwing hof, dus als je ons wilt bezoeken, ben je van harte welkom. Je kunt in het te verwarmen oosthuis goed verblijven.

 Volgende reismomenten om mee te reizen
- Aanstaande maandagmorgen  10 juni vroeg, en retour 26ste juni. Meereizende is ondermeer Yolanda van Nieuwkoop
- maandag 1 juli vanuit Giessenburg en terugreis is nog niet bepaald.  Juli  en ook augustus is een grote klusmaand en daar komen meerdere mensen. Wil je komen neem contact op.
- 2 t/m 11 augustus is een eerstejaars studiegroep van de leergang in Schirnding. Oud leergangers die mee willen met deze groep zijn van harte welkom.

Graag tot weerziens of weerhorens namens,

Dick van den Dool & Janne & Jonathan & Nadine Heintel
Adresse: Hauptstrasse 16
95706 Schirnding, Frankenland in Beieren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten