woensdag 19 juni 2013

maria magdalena in arzberg; levende Aarde


De nabijgelegen stad Arzberg heeft een parochiekerk gewijd aan Maria Magdalena, die in 1268 al werd vermeld als westelijk dochterkerk van de Duitse Orde in Eger.  Vanuit Arzberg is ook de kerk van Schirnding ontstaan gewijd aan de drakendoder St. George.
De Vrouwe  Magdalena waar in esoterische kringen veel over te doen is als partner en gelijke van Jezus. In dit gebied geldt zij echter als schutspatroon van de Bergbouw. De naam Arzberg is afgeleid van Erzberg, mineralen vooral ijzer werden hier  zeer lang gedolven. De bloeitijd lag in de 14e en 15e eeuw. Uit die tijd komt ook de uitspraak: Im Fichtelgebirge ist ein Stein, denn du nach ein Kuh wirfst, mehr wert denn die Kuh.”


Ik herken in de zuidelijke gelegen berg bij Arzberg nog de subtiele kwaliteit van Sofia, de Aarde Oermoeder kwaliteit. De verbinding met de bergkerkheuvel is al lang verbroken maar de donkere kwaliteit van Maria is nog wel aanwezig. De toenmalige kerkbouwers herkenden nog de Oer kwaliteiten in de omgeving en vooral die van de kerkaardeplek. De Maria Magdalena kwaliteit was er nog levend en werd geëerd door haar als de patrones te eren.
Nu is de kerk anders, de heuvelkwaliteit wordt niet meer herkend omdat we geheel gericht zijn op de leer en op het gebouw, het door mensen gemaakte lichaam, modern genaamd noem ik dat het plaats ego. De plaatsziel is er nog steeds  levend en kan herkend worden.

De ervaringen op zo’n plek kunnen dan zijn:
-       subtiele tijdservaringen uit de herinnering van het landschap.
-       Tijdloze ervaringen, die in de tijd warden herkend en geëerd en nog steeds levend zijn
-       Tijd-projecties van krachten op ons beeldscherm
-       Eigen projecties
-        
Onderzoekers in het ‘new age circuit’ hebben vooral last van de eerste, derde en vierde waarnemingen valkuilen. Het tijdloze, het overstijgende en de specifieke werkelijke aardekwaliteit zijn er nog steeds. Doch vast blijven hangen aan het gemystificeerde beeld van Maria Magdalena voorkomt dat je verder gaat onderzoeken en komt bij de NU-kwaliteit.  De plek zegt terecht dat “ het geerd werd om haar specifieke kwaliteit in de tijd, doch ik heb meer”. Het is een deur naar realiteiten en in het Nu is niet toen . Lang leve de Aarde en haar subtiliteiten die nog echt levende plekken kennen in dit gebied. Welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten