dinsdag 19 november 2013

leef mee met de Steinberg en Fenatsberg; geen windmolens daar!!!!!

Deze donderdag  21 november wordt in een zitting van  Kreis Oberfranken besloten of er op de Steinberg en Fenatsberg (Venusberg) windmolens gebouwd mogen worden.  Drie betreffende gemeenten hebben een verzoek ingediend,  samen met een gemeentelijke exploitatie maatschappij om berggedeelten de special status van natuurgebied en beschermd landschap te onttrekken. Dan bestaat namelijk de mogelijkheid om deze monstertorens te plaatsen.
Het is te hopen dat deze raad geen inbreuk doet op de status van deze twee  karakteristieke bergen in het oosten van het landschapspark Fichtelgebirge.  In het noorden van dit gebied bij de stad Hoff staat deze monstertorens in grote hoeveelheid te draaien met hun sterk afleidende rode nachtlicht.  Juist de buitengebieden moeten deze  voor de natuur zeer destructieve industrietorens – voor (roof)vogels, vleermuizen) dulden om zo de centrumstad München te ontzien.
Duim mee donderdag dat dit mooie gebied wordt ontzien van deze vernietigers. Echte duurzaamheid vraagt een geheel andere aanpak dan alleen maar door gaan consumeren van materie en energie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten