maandag 12 mei 2014

gaialogische tochten op 17 en 18 mei; Wieringen en Alblasserwaard

Komend weekend organiseer ik twee Gaialogische ervaringstochten. Zaterdag de 17e mei naar Wieringen  en zondag  de 18e mei naar  de Alblasserwaard.
Zaterdag staat in het teken van het nieuwe onderzoek: dNederlandse kuststrook als  unieke geomantische zone met haar subtiele kwaliteiten
en zondag met een nieuw specifiek aspect; geomantie en vogels: de ooievaar en reiger
       Het sub thema is  de van-Zelf bewegende proactieve stroom-Mens

Graag tot weerziens en tot vooral ontmoetens

Zaterdag 17 mei in het Noord-Hollandse Wieringen

 

Zaterdag wil ik graag met jullie weer intern en extern op stap gaan langs de kuststrook van het voormalige eiland Wieringen.
Deze subtiele ervaringsdag is vooral bedoeld voor de leergangers   die de leergang hebben gevolgd.  Gasten zijn welkom dus als je iemand wilt meenemen laat het me weten.
 Dit voormalige eiland  Wieringen ligt in de kop van Noord-Holland en noemt zichzelf ook wel ‘Het Geheime Waddeneiland’. In 1924 kwam aan het eilandbestaan een einde, maar nog altijd zijn er typisch Wieringse gebruiken. Het eiland heeft een Viking verleden, de Oosterlander Michaels kerk met crypte  in de romaanse christelijke tijd en een oud subtiel volkje van“Sammelkes”, een soort kabouters en hobbits. De kustlijn van  is een zeer interessante energetische zone.

 Specifieke aspecten die aan de orde komen:
-       wat zijn specifieke subtiele kustfenomenen aan de noordzijde van Wieringen met de Waddenzee. Een zeemeerminnen kolonie, watergeesten en zeepaardjes en de zee koningin en..?
-       zijn de hobbits een imaginair volk, ontsproten aan de fantasie van de Engelse schrijver J.R.R. Tolkien of een reëel bestaand fenomeen van ‘andere menssoort hier wonend langs de kust?
-       oude geomantische fenomenen; energiebakens voor zeevaarders die zeelijnen verankerden, crypte-toren relatie Oosterland
-       wat zijn vernieuwende aspecten om nu te ontmoeten

 Praktisch:
- Tijden; 10.30 - 17.30 uur
Verzamelpunt:  bij de parkeerplaats even ten noorden van de kerk van het dorpje Oosterland
Meenemen: iets voor een gezamenlijke lunch onderweg, aangepaste buitenkleding en iets om op te zitten en een cadeau voor de gebiedswezens en/of zee
- Bijdrage; 40 euro, dan wel naar vermogen.
- Opgave; info@gaialogie.nl
 Kun je ons niet vinden op de dag, bel me mobiel op 0614200028 .

Zondag 18 mei

Vogel-geomantie; ooievaar en reiger energetica in de Z.H. Alblasserwaard in Groot-Ammers/Ameide e.o.
 



Dieren hebben ook hun specifieke energetica. In het oude volksgeloof is daarvan nog iets te herkennen. Ooievaars werden gezien als geluk- en kinderbrengers en men had graag een nest op het dak. Welke kosmische en aarde-energie trekt het echter specifiek aan? Maan/venus of wat anders.
We gaan op stap naar het ooievaarsdorp Liesveld en bezoeken een nest op een kerktoren.
Het tweede dier  is de reiger die veel in de polders voorkomt. In de Zouweboezem bij Ameide broeden de zeer karakteristieke  purperreigers.

Specifieke aspecten die aan de orde komen:
-       welke energetische nestplaatskeuze heeft de ooievaar, reiger en purperreiger  
-       wat zijn de oude mythen van deze dieren en klopt dat nog in deze tijd
-       relatie oerdierwezen- individueel dier
-       wat is de zeer specifieke plaats van het dier in de omgeving en wat doet dat met het lokale en boven lokale energetisch systeem

Praktisch:
- Tijden; 10.30 - 17.30 uur
-Verzamelpunt:  bij de parkeerplaats  van het Streekcentrum ooievaarsdorp Liesveld , Wilgenweg 3 , 2964 AM Groot-Ammers 
Meenemen: iets voor een gezamenlijke lunch onderweg, aangepaste buitenkleding en iets om op te zitten en een cadeau voor de gebiedswezens en de vogels
- Bijdrage; 40 euro incl. toegang, dan wel naar vermogen.
- Opgave; info@gaialogie.nl
 Kun je ons niet vinden op de dag, bel me mobiel op 0614200028 .

Dag Mens thema
de van-Zelf bewegende proactieve stroom-Mens
De gaande fundamentele veranderingen  maken veel los in de Natuur,  inclusief de mens, wat niet altijd plezierig is. Als het onplezierige echter is uitgewerkt kan een nieuwe fase intreden. Hoe kan deze fase er ondermeer uit zien?
Onlangs had ik daarover een zeer enerverende droom waarvan de strekking was dat de menselijke contacten tot doel hebben elkaar voortdurend in een positieve creatieve stroom te brengen. Elk zet je aan in een als ‘persoonlijk’ positief ervaren veranderings-beleving. Denken in stromen en iets in beweging brengen is vooral ook een grondprincipe in de gaialogie en gebaseerd op oude principes:
-       alles stroomt of alles is in beweging”  en "men kan niet tweemaal in dezelfde rivier stappen, want het is steeds weer vers water dat u tegemoet stroomt" (Heraclitus)
-       "Niets is ooit, maar alles wordt" (Plato)
-       "alles verandert, niets gaat ten gronde" (Ovidius)
-       "Niets is standvastig" (Aristoteles)
Het thema van de inspiraties in mei is dan ook de proactieve stroom-mens in jezelf te herontdekken.


Dick van den Dool

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten