woensdag 2 juli 2014

Schone schijn of een mooie spiegel?

Ik was ergens in het land bij een Sint Jans feest in een antroposofische wijk uitgenodigd. Leuk om in een wijk te wonen met mensen met een zelfde intentie denk je maar de huizen zijn er eilandjes, kleine tempeltjes in een ogenschijnlijk negatief veld. De werkelijkheid is dat daar anders weinig gezamenlijks meer geactiveerd wordt. De bomen zijn er weinig vitaal doch de uiterlijkheid van bouw en begroeiing oogt wel zeer aantrekkelijk dat het voor liefhebbers een wijk is waar men graag wil wonen. Schone schijn wel te verstaan!.
Doch toen ik subtiel ging waarnemen schrok ik. De wijk wordt doorstroomt door een uitstroombaan die het geheel een duister karakter geeft.  Het subtiele afval in het licht en zwart is daar  huizenhoog. Niet ver van de wijk achter een vuilnisbelt  was een uitstroompunt een aantal jaren geleden geopend en de baan die het vormt gaat door de wijk. Opmerkelijk dat de wijk dit duister deels opeet en vermindert. De nabijgelegen psychiatrische kliniek vergroot de duisternis echter weer. De wijk energie is als een bel die  onderin veel luciferische krachten huisvest en erboven wat arhimanische. Maar veel interessanter was de waarneming dat boven deze bel nieuwe tijd energie van een andere dimensie huist.  
De grote krachten geven me niet de kans iets te doen aan deze baan of dit woon veld.  De mensen trekken het zelfs aan en wonen subtiel in hun eigen wereldje. Als er geen aantrekking meer is verdwijnt de ogenschijnlijke negatieve energie vanzelf.
Op stap gaand met enkele bewoners konden ze de overgang van het wijkveld en de meer krachtige omgeving goed ervaren. Daar is nog wel oerkracht, oude voedende subtiele wezensvormen, voedende boven- en onderkrachten.

De plek leerde me dat verandering van binnen noodzakelijk is en contact leggen met de nieuwe sfeer de uitdaging. Mogelijk zijn nieuwe tijd kinderen niet meer zo omgeving bepaald en kunnen leven in een ogenschijnlijk  mensonvriendelijk veld. De middeleeuwse mens leefde in de krachtnatuur en kon er niet zonder. De moderne stadsmens leeft juist in een meer anti-natuur omgeving. De nieuwe tijdsmens kan  die overall leven en wordt die van binnenuit aangestuurd en minder door buiten . De tijd zal het leren.


U beseft uw eigen situatie niet.
U zit in een gevangenis.
Als u een verstandig mens bent,
zal uw verlangen erop gericht zijn te ontsnappen.


Gurdjieff

Geen opmerkingen:

Een reactie posten