woensdag 30 juli 2014

Terugblik en stand van zaken in juni/juli op de Naturbegegnungshof Schirnding in het Fichtelgebirge


Hoogtepunt in deze periode was natuurlijk de mooie geboorte van onze dochter Josephien op 6 juli. De grote wens van Nadine van een onder watergeboorte vond plaats in het ziekenhuis van Marktredwitz.  Dank voor de vele reacties die we van  jullie hebben gekregen!!
De afgelopen tijd was het binnenwerk op de eerste verdieping weer het centrale thema en zijn veel grote klussen geklaard. Het weer werkt uitstekend mee en de sfeer is goed.  Niet ver van de hof is een mooi natuurwatermeer dat heel aangenaam is om te zwemmen, verpozen en af te koelen na een heilzame werkdag.
De gasten geven de werkbeleving weer een extra dimensie. ‘Coachsurfers’ uit verschillende landen waren hier met hun welkome hulp: Christijonas uit Litouwen, David en Toni uit Zweden, Guillaume en Clara uit Frankrijk, en William uit Engeland die momenteel nog meewerkt.
De werkzaamheden op de hof van Schirnding gaan ondertussen slakjeswijs gestaag voort . Er moet nog heel wat gebeuren om het huis echt bewoonbaar te maken voor onze intrek dit jaar! Het accent lag in deze periode op het aanbrengen van drie basis-vloeren en  plafonds op de eerste verdieping. 

Met heel veel dank aan het vaste team de timmerman Wensel, Hans en Andreas en de  eerder genoemde buitenlandse gasten. En Ina Berends  voor het schenken van  kinderkleding voor Josephien. Ook aan John voor zijn tussentijds bezoek en het energetisch werk wat hij ter plaatse deed.
Adoptie van bepaalde klussen
Verschillende werkzaamheden in het huis hebben zo hun eigen vrijwilligers die een bepaalde klus op zich willen nemen. Bijvoorbeeld door vaste vrijwilligers van een lopend project
-       aanleg detail elektriciteitsleidingen: Hans
Toezeggingen
-       Lujo: hulp met de telefoon/internet infrastructuur
-       Jan: schuren vakwerkbalken
-       Garda: voordeur verven
-       Tim en Job: ontwerp speciale deuren/ramen


Oproep; werkassistentie. Momentaan dringend  gezocht vrijwilliger voor:
-       verfwerk binnen en buiten
-       voegen vakwerk en muurwanden
-       schuren vakwerkbalken
-       hout zagen voor brandhout
-       leggen van polygonaal platen van sollen Hofer kalksteen als vloerbedekking
-       dagelijks onderhoud tuin

Laat ons weten of je wat op je wilt nemen of een bepaalde kwaliteit hebt die je wilt inzetten.  Mocht je iemand kennen die tijd en zin heeft om een steentje bij te dragen,  laat het me weten! 

Gevraagd voor de kinderen;
- kinderkleding voor Jonathan (2) en Janne (3.5)

Volgende reismomenten om mee te reizen
-       Ik heb in augustus nog geen reisplan maar verschillende mensen komen langs.  Je kunt ook goed met de trein hier komen. Een enkele reis vanuit Schirnding kost zo 60 euro als je via ons vroegtijdig boekt.

Dank voor je aandacht!!
Graag tot weerziens of weerhorens!!!!!!!!!!!!!!!!
Dick van den Dool & Janne. Jonathan  en Josephien& Nadine Heintel
Adresse: Hauptstrasse 16, 95706 Schirnding


Beseelte Landschaft für lebendige Menschen
Alle Elemente sind hier vorhanden: eine kraftvolle und lebendige Erde, ursprüngliches und sauberes Wasser mit vielen Quellen rund um Europas Hauptwasserscheide, eine feuerreiche Erde mit alten Vulkanen und weitgehend unverschmutzte, frische Luft. Vor allem aber besitzt das Fichtelgebirge ein beseelte Landschaft mit geschichtlich bedeutsamen Plätzen und vielen alten Kraftorten, die noch immer spirituelle Qualitäten wie Stille und Begegnung besitzen. Fünf Eigenschaften, die das Fichtelgebirge zum kraftvollsten Naturgebiet Deutschlands machen und viel Lebensqualität mit sich bringen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten