zondag 1 maart 2015

Terugblik en stand van zaken in februari op de Naturbegegnungshof Schirnding in het Fichtelgebirge


Februari was een rustige wintermaand met lichte vorst en sneeuw, inwinteren. Ook een tijd van kinderziekte griep met zijn vele facetten. Zo is Jonathan drie dagen in het ziekenhuis geweest door teveel vochtverlies van een lastige virus griep.
De leningen voor de financiering van de bouw zijn grotendeels afgelost en enkelen hebben schenkingen gedaan voor de herbouw. Zeer veel dank aan Paul, Ina, Paul en Renate! Zo kunnen we meer doen met het weinige.
De inspiratieve avonden vinden weer op de boerderij plaats en worden goed bezocht. Laatst hadden we het zeer Duitse thema ‘Heimat’.
Om dit  voorjaar in het gebouw te gaan wonen moet nog veel gebeuren. 
 De werkzaamheden vorderen gestaag (zie foto's onder)  en de bijna altijd aanwezige de internationale gasten verlichten weer het grote aanbod aan werkzaamheden.


Een werkspecificatie:
 het schoonmaken van bouw stenen voor een te metselen muur in de onderruimte door Johannes
- het schuren, en bewerken van het oude vakwerk in de gang op de eerste verdieping door Tommy; ‘making beaty’
- zagen van houtbestand rondde west schuur op de helling door Hans
- vervolg maken van slaapkamers op de nieuwe zolder door Wensel

Met speciale dank voor onze weekgasten  uit Nederland; Johannes en de twee weken helper uit de Yorkshire carpenter Tommy Jackson en de  Engelse nieuwkomer Aaron.  En  bovenal dank aan het vaste team van Andreas, Wensel en Hans.  

First I thank you for letting me come in the first place. I have had a great time working and talking with you.  You have helped me to open my mind more and helped me realise a few more things about myself…. (Tommy)

Voortgang
Verschillende werkzaamheden in het huis hebben zo hun eigen vrijwilligers die een bepaalde klus op zich willen nemen. Bijvoorbeeld door vaste vrijwilligers van een  

Oproep; werkassistentieMomentaan dringend  gezocht vrijwilliger voor:
-       verfwerk binnen 
-       voegen vakwerk en muurwanden
-       schuren vakwerkbalken
-       leggen van polygonaal platen van sollen Hofer kalksteen

Laat ons weten of je wat op je wilt nemen of een bepaalde kwaliteit hebt die je wilt inzetten.  Mocht je iemand kennen die tijd en zin heeft om een steentje bij te dragen,  laat het ons vooral weten.


Volgende reismomenten om mee te reizen
-        Volgende reisdatum: 11 maart woensdag na-middags.  Je kunt ook goed zelf met de trein hier komen en vliegend via Praag met Transavia (30-40 euro). Een enkele reis vanuit Schirnding kost zo 60 -100 euro als je via ons vroegtijdig boekt.
-       Gasten die in maart worden verwacht komen uit de V.S. en ondermeer Glastonbury.

Dank voor je aandacht!!

Graag tot weerziens of weerhorens!!!!!!!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten