dinsdag 23 juni 2015

Weg met de externe vastlegging van beelden

Wie kent het niet een foto van een modern telefoon direct rondgezonden. Ik zag gisteren zo’n foto op internet van het midzomerfeest in Stonehenge. De zon kwam net over de oost steen en flits flits flits, honderden telefoons omhoog….. Je staat er niet bij stil wat deze vastlegging van je focusself op de camera doet. In elk geval is een feit dat natuurvolkeren niet op de foto willen. Ik ken ook dergelijke verhalen uit mijn geboorte omgeving dat men niet ‘geplaats’, geplaatst, bewerkt  wil worden.
Vriend HJ noemt het gefotografeer een ontkrachting van het moment in Stonehenge. Het trekt de energie weg naar ergens anders. De aandacht van de mensen is dan niet daar. Foto’s nemen is niet alleen een inbreuk in de privacy maar geeft ook een ontbinding, een  energetische breuk; het loopt weg, lekt, verdwijnt,

Wees integer in de natuur en leg het eerder vast in je eigen system waar het bevruchtend kan werken en maak minder externe foto’s. Houdt het binnen en laat buiten. Be simple and keep it by yourself!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten